Явно г-н Цветанов по-трудно осмисля това, което чете. Такава констатация

...
Явно г-н Цветанов по-трудно осмисля това, което чете. Такава констатация
Коментари Харесай

Румен Радев намекна, че Цветанов не чете добре

Явно господин Цветанов по-трудно осмисля това, което чете. Такава констатация направи президентът Румен Радев в коментара си след следващия скандал и замяна на реплики със зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Държавният глава уточни, че неслучайно упорства за по-добро обучение.

Припомняме, напрежението сред Радев и Цветанов още веднъж стартира да се повишава след вчерашния Консултативен съвет за национална сигурност. Според Цветан Цветанов в препоръчаната от президентската институция позиция на съвещанието на КСНС е имало апел за излизане на България от Европейски Съюз и НАТО. Тази заран размяната на реплики продължи, като от президентството опровергаха думите на Цветанов като манипулативни.

Според Румен Радев най-лесният метод да се окарикатури европейската концепция, е тя да се асоциира с хора, които от заран до вечер декламират за европейски полезности, без да са доста наясно какво значат.

Държавният глава разяснява, че на съвещанието на КСНС е направил констатации за положението на отбранителните качества на България и е повторил апела си, който насочи още на 30 май м.г. - най-накрая да се стартира действително да се работи за Въоръжените ни сили. Той уточни, че средата за сигурност се усложнява непрестанно и през вчерашния ден е призовал да делото и лоялно отношение към нашите съдружници.

Не е задоволително единствено да рецитираш за нашия евроатлантически път, разкритикува Радев и уточни действителните числа които се отделят за въоръжените сили, които са надалеч от националния проект от 2% от Брутният вътрешен продукт.
Държавният глава добави, че в случай че в България се заблуждаваме, че работим за интеграция в НАТО, то дано не заблуждаваме и нашите съдружници.

Не диря спорове, а съдействие в името на България. Винаги се стремя към консенсус, акцентира президентът. " Ако някой има някакви терзания или оферти, да ги показа, само че не мисля, че има нещо погрешно в тази проектодекларация нито за Сирия, нито за цялостната конюнктура към нас ", добави още президентът.

С корупцията би трябвало да се борим безкомпромисно, само че в това време унижението не е най-хубавият метод за това. Показните акции не значат безусловно ефикасни присъди, съобщи президентът, запитан за ареста на кмета на Община Младост в София. Както виждате от такива демонстративни акции, ние плащаме към този момент много след решенията на Европейски съд по правата на индивида, добави Румен Радев.

Моята предизборна акция от дълго време е осветлена и всички документи са на уеб страницата на Сметната палата. Ако някой би трябвало да се тормози от предишното, това е най-много господин Цветанов, уточни още президентът.

Президентът Румен Радев е на посещаване в Монтана, където беседва с кмета на града Златко Живков в постройката на Общината и гостува на фамилията на Иво Богданов, който беше освободен от гръцки затвор с поддръжката на българския президент. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР