Явно АЕЦ-ът ще се изгражда като магистралите – на тъмно.Това

...
Явно АЕЦ-ът ще се изгражда като магистралите – на тъмно.Това
Коментари Харесай

Радев за новите блокове: Явно АЕЦ-ът ще се изгражда като магистралите – на тъмно

" Явно АЕЦ-ът ще се построява като автомагистралите – на мрачно. ”

Това беше първият коментар на президента Румен Радев, откакто на днешното държавно съвещание беше оповестено, че България стартира да строи седми и осми блок на АЕЦ " Козлодуй ".

„ България наложително би трябвало да развива своята нуклеарна енергетика. Но с цел да бъде този развой резистентен, ефикасен и сполучлив, би трябвало да се проучат и съпоставят всички вероятни разновидности по редица значими параметри – локация, лицензи, сигурност, време и средства за създаване. Това не се случва ", сподели още той.

По тематиката " Лукойл " той се концентрира върху заслугите на служебното държавно управление, както и самичък акцентира - назначено от него.

„ Как назначеното от мен служебно държавно управление съумя да убеди „ Лукойл “ най-накрая да записва своята икономическа активност в България, да внесе предплатено 180 млн. корпоративен налог? При състояние, че за всички предишни 20 години подобен налог, събран е в размер на 70 млн. Как съумя това държавно управление да подсигурява устойчивата работа на рафинерията и да смъкна цените от 3,50 лева на 2,40 лева, а сегашните ръководещи не могат? Време е към този момент да се задават верните въпроси и то към който би трябвало “, продължи той..

Според Радев, в случай че бъде отменена дерогацията, има риск от недостиг и от нараснали цени.

" В несекващите кавги за въздействие, пари и постове ръководещите не помнят за най-важното – носят отговорност преди всички за сигурността и благосъстоянието на хората. Националната сигурност изисква ръководството да гледа оттатък постовете, своите ползи и мандати, и да върне фокуса си върху проблемите на обществото ", не спести традиционната порция рецензии към ръководещите той.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР