Явният фаворит за титлата в МЛБ този сезон – Лос

...
Явният фаворит за титлата в МЛБ този сезон – Лос
Коментари Харесай

ЛА Доджърс с 5 от 5 по холивудски, Хюстън също води 2-0

Явният любимец за купата в МЛБ този сезон – Лос Анджелис Доджърс, реализира пета поредна победа от началото на плейофите. След като разчисти Аризона Дайъмъндбекс с 3-0 в дивизионните серии, отборът на мениджъра Дейв Робъртс към този момент води с 2-0 против настоящия първенец Чикаго Къбс в повторението на миналогодишния край в Националната лига. Следващите два мача от серията до 4 победи са в Чикаго.

За разлика от всички досегашни рутинни победи, тази нощ драмата на ст. " Доджър " в Ел Ей бе налице до последния ининг, а развръзката бе по холивудски сюжет. При резултат 1:1 и 2 аута в последното нахлуване на домакините Джъстин Търнър застана да батира с двама рънери на база против преди малко влезлия да хвърля Джон Лаки. Третият бейзмен на " мошениците " изчака една топка, а втората я прати високо над оградата в централния аутфилд за троен хоумрън, донесъл триумф с 4:1.



" Не мисля, че в миналото въобще съм удрял решителен хоумрън в кариерата си ", показа 32-годишният Търнър. По подигравка на ориста героичният му изстрел се случи на същата дата, на която през 1988 година Кърк Гибсън удря именития пинч-хит хоумрън, с който Доджърс печели мач №1 от Световните серии против Оукланд Атлетикс и поема към последната към този момент купа в клубната витрина.

" Да, несъмнено съм разказвал тази история хиляда пъти, откогато съм в тима. Това е един от най-ранните ми детски мемоари. Бях в къщата на баба и гледах по малкия екран по какъв начин Гиби удря оня хоумрън ", напомни Джъстин, който тогава е бил съвсем 4-годишен.



Нощес Търнър заслужи всички 4 RBI за Лос Анджелис, като вкара точка и с индивидуален шлагер в 5-ия ининг. С нея домакините изравниха резултата незабавно откакто гостите бяха повели посредством хоумрън на Адисън Ръсел в отварянето на частта.

Стартерите Рич Хил и Джон Лестър не позволиха други неточности и дуелът им завърши точно след 5-ия ининг. Но до момента в който булпенът на Ел Ей бе недостижим за офанзивата на " мечетата ", този на Чикаго се пропука в самия край. Брайън Дънсинг (L 0-1) влезе в 8-ия и направи първите два аута в 9-ия, само че пусна и рънер с база за боли, преди да даде топката на Лаки. Той също даде разходка, след което пристигна редът на Търнър. Победата получи изработилият последната отбрана за Доджърс Кенли Янсен (W 1-0).



Финалът в Американската лига също предложи две домашен победи за начало. Хюстън Астрос води с 2-0 против Ню Йорк Янкис, откакто завоюва и двата мача на своя ст. " Минит Мейд Парк " с по 2:1 в петък и събота. Третият дуел е довечера на ст. " Янки " в Бронкс, където ще е и мач №4 на следващия ден. Ако " янките " вземат най-малко един триумф, в Ню Йорк ще има мач и в четвъртък. При нужда шестата и седмата среща ще се играят в Хюстън.

ПЛЕЙОФИ В МЛБ 2017

Национална лига

Лос Анджелис Доджърс - Чикаго Къбс 4:1 (2-0 в серията до 4 победи)

ст. " Доджър "
1 2
3
4
5
6
7
8
9
R
H
E
ЧИКАГО КЪБС
0
0
0
0
1
0
0
0
0
1
3
0
ЛА ДОДЖЪРС
0
0
0
0
1
0
0
0
3
4
5
0

Американска лига

Хюстън Астрос - Ню Йорк Янкис 2:1 (2-0)

ст. " Минит Мейд Парк "
1 2
3
4
5
6
7
8
9
R
H
E
НЙ ЯНКИС
0
0
0
0
1
0
0
0
0
1
5
0
ХЮСТЪН
0
0
0
1
0
0
0
0
1
2
5
0

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР