Явленията на Дева Мария от Фатима са поредица от събития

...
Явленията на Дева Мария от Фатима са поредица от събития
Коментари Харесай

Предсказанието, което скриха. Какво е казала Дева Мария в третото си явление във Фатима

Явленията на Дева Мария от Фатима са поредност от събития в португалския град Фатима, състояли се през 1917 година Според три деца Дева Мария им се явявала няколко пъти и им предавала послания с апели от набожен темперамент, както и пророчества.

Католическата черква призна това събитие за знамение, само че дълго време криеше казаното в последното признание. Разказваме ви какво е съдържало то. 

А тук ви разказахме повече за явленията на Дева Мария пред трите деца

Наскоро стана известно, че Лучия Сантос, едно от трите португалски деца, пред които се яви Богородица, е записала ръкописи с пророчества и ги е предала на Ватикана. Тези записи в този момент са известни като Трите секрети на Фатима.

Ватикана бързо разгласи първите две, а третата е изпратена в скришен списък под най-строг контрол. Според легендата през 1960 година е било належащо да се разкрие наличието му, за което говорела самата Богородица. Но не беше направено. Ватикана поставя огромни старания, с цел да скрие даже датата на издание на третото обръщение.

Трябва да се каже, че първите две елементи от откровенията на Фатима се сбъднаха с акуратност. В първото обръщение на Богородица се споделя за кървавите събития, случили се при започване на 20 век. Втората част приказва за доста по-ужасни събития, които загатват борбата сред Русия и нацистка Германия през Втората международна война.

През 1958 година, ненадейно за всички, умрял папа Пий XII. Самата му гибел и процесът на погребението също повдигат доста въпроси. Някои историци считат, че папата може да е бил погубен. Но към този момент няма директни доказателства в поддръжка на тези теории. Разбира се, самият факт, че папата умря ненадейно малко преди предстоящата дата на разкриването на тайната, плаши и вълнува въображението.

В началото на новия век новият папа реши да отвори за обществеността наличието на третата част от ръкописа на Фатима. Това събитие провокира интереса и страха на целия свят. Ръководителят на Ватикана даже беше заставен независимо да се насочи в Португалия за този развой.

Но в последна сметка озвучаването на пророчеството за мнозина беше отчаяние. Разкрита бе единствено една част, която се отнася до покушението против избран мъж. Самият папа сподели, че тази прогноза се отнася за него.

Интересът към разкриването на откровенията от Фатима беше избавен от репортажите на журналиста Марко Тосати, който интензивно учеше тайните на Ватикана.

Според него през 1980 година папата загатва част от третата част на предсказанието. Там се казвало следното: „ Ако прочетете за океаните, които ще наводнят всички континенти, за милионите хора, които ще умрат, тогава ще разберете за какво не разкриваме третата част от известието. “

Разбира се, това не е всичко, само че най-вероятно към момента няма да получим достъп до цялостния ръкопис на част 3. Ако въобще го получим.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР