Явлението съществува. Все по-често българи осъществяват антибългарски акции. Важна подробност

...
Явлението съществува. Все по-често българи осъществяват антибългарски акции. Важна подробност
Коментари Харесай

Евродепутатът от ЕНП/СДС Александър Йорданов: Не на антибългаризма!

" Явлението съществува. Все по-често българи реализират антибългарски акции. Важна детайлност е, че най-често това са последователи на „ смяната “, т.е. псевдолиберали. В такава демонстрация се чака да се трансформира проведената на 3 април т.г. в Ректората на Софийския университет среща-дискусия „ Патология на едно честване “. Както отбелязва Агенция БГНЕС полемиката ще бъде във връзка на така наречен от уредниците й „ злоупотреби към спасяването на българските евреи “ през Втората международна война " Това написа в профила си във Facebook евродепутатът от ЕНП/СДС Александър Йорданов.

Ето какво написа още той:

ПОЗИЦИЯ: НЕ НА АНТИБЪЛГАРИЗМА! 

       Явлението съществува. Все по-често българи реализират антибългарски акции. Важна детайлност е, че най-често това са последователи на „ смяната “, т.е. псевдолиберали. В такава демонстрация се чака да се трансформира проведената на 3 април т.г. в Ректората на Софийския университет среща-дискусия „ Патология на едно честване “. Както отбелязва Агенция БГНЕС полемиката ще бъде във връзка на така наречен от уредниците й „ злоупотреби към спасяването на българските евреи “ през Втората международна война. Участниците в нея неведнъж са изразявали тезата, че през Втората международна война Царство България не е избавило своите сънародници евреи, а е правило държавен и систематичен антисемитизъм, който продължава и до през днешния ден. Тази просташка демократична теза ще изразят за следващ път икономистът Румен Аврамов, историкът Александър Везенков, журналистката Еми Барух, архивистката Иванка Гезенко, журналистът Еми Барух, историкът Стефан Дечев и философът Стилиян Йотов. Домакин на антибългарската акция е Културен център „ Св. Климент Охридски “, чийто ръководител е съоснователят на придвижването „ Да, България “, част от обединяването „ Демократична България “, проф. Александър Кьосев - литературовед и културолог. Както правилно се отбелязва в обявата на БГНЕС  „ тезите на всички участници в полемиката изцяло съответстват с антибългарските тези на сръбската агитация, които са публична политика на управляващите в Скопие. “

        И до през днешния ден политици, общественици и псевдоучени в Северна Македония спекулират с нещастието на депортираните евреи от така наречен Вардарска Македония в концлагерите на гибелта. Те не престават да внушават лъжата, че ние, българите, сме окупатори, фашисти и убийци. Чрез този език на омразата, който се обрисува и като главен на идната среща-дискусия, в Северна Македония се реализират непрекъснати дейности на омразата против България и съответно против македонските българи. Тези репресии, които в Европейския парламент аз дефинирах като един актуален безсрамен Холокост, целят да унищожат българското съзнание, културни полезности и исторически обичаи в тази нова държана на Балканите. В БГНЕС вярно означават, че „ основна роля в тази античовешка политика играят специфичните служби и репресивния уред в Скопие, които явно управляват към този момент освен обществото в Северна Македония, само че са основали и сериозна поддръжка измежду университетските среди в България, в това число и в Алма Матер “.

      Разбира се, няма проблем жители да показват една или друга позиция, да наемат зала, в която да изговорят своя антибългаризъм. Но през днешния ден казусът е за какво Софийският университет, очевидно със единодушието на неговия ректор проф. Георги Вълчев, позволява едно антибългарско псевдонаучно мероприятие с откровена политическа цел. Изразените отзиви на него сигурно ще бъдат употребявани от антибългарските среди в Скопие за нова пропагандна акция против нашата страна в предизборния интервал, който следва и в двете страни. Твърдението, че България е осъществила Холокост по отношение на евреите ще се употребява като опрощение на днешните репресии против македонските българи.



        БЪЛГАРСКИЯТ ОТГОВОР

 България ще даде отговор на тази провокация в Софийския университет. Това ще стане в същия ден в Европейския парламент на проведената от мен като евродепутат дискусия  „ България, която избави своите евреи “. В нея с изключение на членове на Европейския парламент ще вземат участие и представители на Центъра за еврейско-българско съдействие „ Алеф “ от град Бургас, публични представители на България в Кралство Белгия и Европейски Съюз, както и млади българи от Северна Македония. Това е следващата демонстрация по този въпрос, която провеждам като евродепутат. В словото си при нейното разкриване ще посочи, че спасяването на българските евреи е народен героизъм сбъднат от български държавници, от Светия синод на Българската православна черква, от цивилен организации и професионални сдружения, от български жители с разнообразни политически убеждения. Осъществен е този героизъм тъй като всички те са споделяли разбирането, че спасяването на човешки живот е висша полезност. Специално ще подчертая избавителната роля на нашия държавен глава в това грубо време - цар Борис III Обединител, който съумява да се опълчи на Адолф Хитлер и да не допусне депортация на български евреи. Ще осведомявам научно обективно, а не пропагандно, както това сигурно ще сторят уредниците на софийската полемика, за какво не сме съумели да спасим от депортация еврейското население от Егейска и Вардарска Македония. И ще обърна особено внимание, че в случай че и другите европейски страни и нации бяха постъпили като нас, българите, Холокост в Европа нямаше да има. България избавя всички свои сънародници от еврейски генезис - над 50 000 души. Днес режимът в Северна Македония продължава да толерира репресиите против коренното население на страната - българите.

     Непосредствено преди полемиката ще бъде прожектиран филмът „ Хени. Приятелството - смисъл и избавление “ - роман за човеколюбието, за другарството, само че и за моралния избор, пред който през днешния ден всички сме изправени. Сюжетът му е въодушевен от тематиките на Международния книжовен училищен конкурс „ Който избави един човешки живот, избавя цяла галактика “, проведен от Центъра на еврейско-българско съдействие „ Алеф “. Ще гостуват журналистът и журналист Алберта Алкалай - ръководител на Центъра, известният наш кинорежисьор и сценарист проф. Иван Ничев, младите артисти Катрин Димитрова, Дилян Николов и Илия Кънев, режисьорът Любомир Попов и журналистът Евгения Джорджиева.

     Европейският парламент в този ден ще стане център на почитание и благодарност към България и българският народ. В тъкмо противоположното ще се трансформира в този ден Софийският университет. В него ще се носи познатата зловредна смрад на антибългаризма.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР