Явлението розова суперлуна ще настъпи на 7 април точно в

Явлението розова суперлуна ще настъпи на 7 април точно в ...

След малко: Наблюдаваме явлението Супер розова Луна.


Явлението розова суперлуна ще настъпи на 7 април точно в 21:10 и ще бъде най-ярка към 5:30 на 8 април. Освен че носи със себе си невероятна красота, това явление рефлектира по различен начин на всяка зодия и ще донесе със себе си всякакви събития.

Тази нощ ще станем свидетели на явлението Супер розова Луна - най-голямата и най ярката пълна Луна за 2020 г.

Всяка супер Луна изглежда около 7% по-голяма и 15% по-ярка от обичайната, защото тогава естественият спътник на Земята е в най-голяма близост до нея.

През април тя е наречена розова, защото по това време цъфти розовият флокс, разпространен в САЩ и Канада.

В България Супер розовата Луна ще свети най-ярко в 05:35ч на 8 април.

 

Защо се нарича розова? През април тя носи това название не заради цвета си, а защото по това време на годината цъфти розовият флокс, който е разпространен в САЩ и Канада. Априлското пълнолуние има и други имена – Луната яйце и Луната риба.

Според някои легенди пълната Луна през април има мистични способности. Освен че символизира пролетта, при розова Луна се правят и ритуали за ново начало. 

Следващата Суперлуна ще видим през май, когато небесното тяло ще е на 361 184 км от Земята.

 

PETEL.BG се дистанцира от самото начало от съобщаването като извънредна новина на броя на починали стари хора в Италия, Испания и други страни с голям процент възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да показват, че има някакво увеличение на средната сезонна смъртност в нито една от страните, което да налага тази статистика да се съобщава като извънредна новина. 

Информирайте се от достоверни източници! 

Не се подавайте на манипулации и на вероятни опити на измамници и политици да използват извънредната финансова криза за користни лични цели. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на [email protected] по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html итук
-->-->-->-->``
рекламаКоментариКоментирай чрез FacebookЗа да пишете коментари, моля регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``Последни новини``рекламаФорумФорум--> -->``реклама
``реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа Facebook Google Twitter LinkedIn Email Print