Явлението не повлиява по никакъв начин като астрологично тълкуване или

...
Явлението не повлиява по никакъв начин като астрологично тълкуване или
Коментари Харесай

Астрологът Светлана Тилкова - Алена пред “Труд news”: Слънчевото затъмнение не грози България

Явлението не повлиява по никакъв метод като астрологично пояснение или влияние върху душeвността хората у нас
Първото от 2017 година насам

Пълното слънчево затъмнение, което следва през днешния ден - 8 април, не повлиява по никакъв метод като астрологично пояснение или влияние върху душeвността хората от Източното полукълбо, в това число и в България. Това уточни пред “Труд news ” астрологът Светлана Тилкова - Алена във връзка нароили се спекулации в обществените мрежи, че явлението ще има голям резултат върху хората по нашите географски ширини.

Всъщност първото цялостно слънчево затъмнение от 2017 година насам ще е очевидно в Западното полукълбо. “Явлението няма да е недостъпно за наблюдаване от Източното полукълбо и България. Ето тук се крие разковничето и за актуалното цялостно слънчево затъмнение, обширно и напоително тълкувано от хора, незнайно наричащи себе си астролози, с което профанизират тази точна просвета ”, безапелационна бе Алена.

Като астрологични характерности цялостните слънчеви затъмнения повлияват само хората и страните в относително тясната линия най-вече до 15 000 км дължина и до 270 км широчина на полосата на цялостната лунна сянка върху земната повърхнина, без значение какъв брой огромна е зоната на видимост на затъмнението.

“Тези параметри на цялостното слънчево затъмнение са границите, в които астрологът прави своето пояснение. Често допускана неточност е тълкуването на затъмнение някъде на Земята. Пренебрегва се умишлено или от неведение, че затъмненията не повлияват по едно и също време цялото човечество, а единствено попадналите в зоната на видимост на затъмнението в световен проект, и в полосата на цялостната лунна сянка в рождения или различен тип персонален хороскоп. Също постоянно допускана неточност е и възприемането като едно и също на площта, върху която минава цялостната лунна сянка и териториите, от които е очевидно цялостното слънчево затъмнение. Астрологичното пресмятане и пояснение на дата, час, минута на раждане съвпадащи със слънчево затъмнение се прави единствено за хората попадащи в полосата на цялостната лунна сянка в мига на тяхното раждане, само че не и попадналите в диаметъра на лунната полусянка, които не са повлияни от затъмнението ”, посочи Алена и добави - “тази е повода актуалното цялостно слънчево затъмнение да не повлиява по никакъв метод като астрологично пояснение или влияние върху душeвността хората от Източното полукълбо, в това число и в България. Всичко друго е неастрологична фикция ”.

Четири минути и 28 секунди
Започва от Тихоокеанското крайбрежие
Едно от най-дългите за века



Явлението няма да може да се види от България.

“Началото на затъмнението стартира от Тихоокеанското крайбрежие на Мексико, навлиза в Съединени американски щати, като минава през Тексас, Оклахома, Арканзас, Мисури, Илинойс, Кентъки, Индиана, Охайо, Ню Йорк, Върмонт, Ню Хемпшир и Мейн, преди да премине през Канада - Нюфаундленд, Лабрадор и завърши в Нова Скотия. Затъмнението ще продължи почти четири минути и 28 секунди, което го прави едно от най-дългите цялостни слънчеви затъмнения за века, а слънчевата сянка ще е с ширината 198 км ”, уточни категорично Алена.

По думите є цялостните затъмнения наложително се поясняват и в самостоятелния хороскоп при раждането на човек, колкото и рядко да е това съвпадане. “Например през ХХ век са следени общо 228 слънчеви затъмнения, от които 71 цялостни. От тях от България са били забележими единствено две цялостни - на 15 февруари 1961 година и на 11 август 1999 година Дали в интервала на цялостната им фаза има родени деца? Малко евентуално ”, сподели астрологът.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР