Явих се на конкурса за нов директор на Народния театър

...
Явих се на конкурса за нов директор на Народния театър
Коментари Харесай

Режисьорът Васил Василев: Явих се на конкурса за директор на Народния театър и го спечелих!

" Явих се на състезанието за нов шеф на Народния спектакъл " Иван Вазов ", показах идея, която е оценена най-високо от уважаемото жури и съм класиран преди всичко. Същото това разгласи през вчерашния ден в ефира на БТВ министърът на културата Атанас Атанасов.
Мога да бъда благополучен за този мой триумф!
Щастие за мен е, че в обществен конкурс се потвърдих! "

Това съобщи пред Епицентър. бг спечелилият състезанието за началник на Народния спектакъл Васил Василев, режисьор от Плевенския спектакъл, един от учениците на Стефан Данаилов.

Василев е бил и шеф на Ловешкия спектакъл, а преди този момент - заместител на министъра на културата Петър Стоянович.

Вчера след присъединяване на министъра на културата Атанас Атанасов в предаването " Лице в лие " по БТВ, където той разгласи, че няма да подпише протокола за избора на нов началник на Народния спектакъл, Васил Василев написа във Facebook: " Благодаря на министъра на културата Атанас Атанасов, който в регламентирания период разгласи обществено, посредством предаването " Лице в лице " резултата от извършения конкурс за шеф на Народния спектакъл " Иван Вазов ", като заяви, че спечелилият състезанието е Васил Василев. Приемам това и за съобщение към мен, въпреки да буди неразбиране заявката му, че няма да разпише протокола от извършения конкурс ".

Васил Василев победи в надпреварата досегашния шеф на академичната натрупа Мариус Донкин, режисьора Бойко Богданов и артиста и учител в НАТФИЗ Сава Драгунчев.

Василев напоследък завоюва уважението на сътрудниците си като единствения шеф в арт гилдията, който съумя да върне Александър Морфов в България. Прочутият режисьор в този момент слага " Антигона " в Плевен, където Василев ще ръководи артистите до формалното му предопределение в Народния театър.

През последните години Драматично-кукленият спектакъл в Плевен се утвърди със мощен репертоар, както и с самодейността си " Пътуващ фен ", която притегли аудитория от цяла България. В Плевен се играе и нашумелият театър на Явор Гърдев " Опашката ". В основната роля е Владимир Карамазов, който преди дни завоюва " Икар " за водеща мъжка роля.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР