Яуза се очаква да бъде в сегмента на кросоувърите. Новият

...
Яуза се очаква да бъде в сегмента на кросоувърите. Новият
Коментари Харесай

Москвич се завръща, само че в Китай

" Яуза " се чака да бъде в сегмента на кросоувърите.

Новият модел е кръстен на река Яуза и се чака да бъде първият съвременен съветски SUV.

Ръководството на завода на марката е показало лист с модели, които са предопределени да изместят западните марки. Голяма част от западните производители на коли стопираха производството си в Русия след началото на войната.

" Яуза " наподобява като типичен кросоувър. Прибавени са хромирани елементи, както и такива от черна пластмаса. Основата на модела е китайският JAC Sehol Х4, макар че на предния похлупак виждаме емблемата на " Москвич ".

Фабриката на китайския бранд е до град Хефей в Източен Китай и точно там би трябвало да се прави и " Яуза " или по-точно - върху към този момент наличните Sehol Х4 да се поставя надписът " Москвич ".

Новият " Москвич " идва с бензинов мотор от 150 конски сили и автоматизирана трансмисия. В бъдеще се чака и електрически автомобил от марката.

Цената на Москвич " Яуза " към момента не е изцяло ясна. JAC Sehol Х4 коства сред 12 900 и 15 хиляди $ според от модификациите му. Руският му брат-близнак най-вероятно ще идва на цена от 1 млн. до 1,8 млн. рубли - сред 16 300 и 29 300 $.

Интериорът е по-скоро нищожен. Малък екран с инфотеинмънт система и панел с бутони под него. Кожен салон с велурени детайли. Възможно е и някои екстри да бъдат орязани.

Остава и казусът кой ще може да си закупи сходен автомобил на територията на Русия. Редица компании прекратиха вноса на свои артикули, тъй като в страната няма задоволителна покупателна дарба.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР