Ята от птици се събират по увисналите жици и заради

...
Ята от птици се събират по увисналите жици и заради
Коментари Харесай

Цял квартал остава редовно без ток заради птици

Ята от птици се събират по увисналите жици и поради тях хората се оплакват, че им горят бойлери, хладилници и тв приемници. Това не е част от американският филм на ужасите „ Птиците “ на Алфред Хичкок, сниман по новелата на Дафни дю Морие, а действителност за жителите на бургаския квартал Сарафово.

Кметският наместник Неделин Недялков сподели, че казусът с токовите удари, поради които хората в квартала събират подписка, гневни на чиновниците от ЕРП-то, се дължи на високото напрежение, което зарежда целия квартал, съобщи bTV.

Кабелите са въздушни и това, което ни обясниха от EVN, е че птици се изпържват върху тях, акцентира той.

„ Не сме съгласни с това пояснение. От 24 години живеем в Сарафово. Винаги е имало проблем с електричеството. Ужас е през зимата. Развали ли се времето, терзанието е голямо “, сподели една от дамите, събрали се на митинг тази заран.

„ От компанията регистрират единствено едно прекъсване на тока, тъй като токовите удари са за секунди. Ние сме до Атанасовско езеро – пътят на прелетните птици минава отсам “, посочи кметският наместник.

Жителите на Сарафово събират подписи и предизвестяват, че в случай че не се постави завършек на токовите удари, ще стартират каузи против ЕРП-то.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР