Ята бели, черни и кафяви патици търсят охлюви и насекоми,

...
Ята бели, черни и кафяви патици търсят охлюви и насекоми,
Коментари Харесай

Армия от патици се бори с вредителите на лозята в Южна Африка


Ята бели, черни и кафяви патици търсят охлюви и инсекти, до момента в който " патрулират " лозовите масиви в южноафриканския винарски град Стеленбош, помагайки на притежателите да не употребяват пестициди и синтетични торове, написа Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Около 500 индийски патици бегачи работят като натурален надзор на вредителите във винарското имение " Ферхеньохд льов " (Vergenoegd Löw), само че също по този начин забавляват туристите, до момента в който те пробват виното. " Наричаме ги бойците на лозята ", сподели ръководещият шеф на имението Кориус Висер.

Патиците са в основата на регенеративните селскостопански практики на винарната и по-специално индийските патици бегачи, които имат дълги крайници и изправена стойка. Това значи, че могат да доближат до охлюви сред листата.

Богатият на хранителни субстанции натурален тор от патици и други животни пък подсигурява, че лозето работи допустимо най-устойчиво.

Следвайки лидера си, патиците " маршируват " в ескорт през лозята. " Удивително е по какъв начин се държат, вървят в редица и все едно са в армията ", разяснява екскурзиантът Мерл Холдсуърт.

Патиците следват дневната си рутин. Сутрин отиват в лозята, с цел да предотвратят вреди по реколтата, а вечер се връщат в заграждението си, с цел да кълват гранули питателна храна за птици, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР