Ясновидството е много популярна тема от хиляди години, но все

...
Ясновидството е много популярна тема от хиляди години, но все
Коментари Харесай

Неврологичната причина някои хора да смятат, че са ясновидци

Ясновидството е доста известна тематика от хиляди години, само че към момента остава неподкрепено от съществено научно пояснение. Но в този момент ново проучване на учени от университета Йеил хвърля малко светлина върху това за какво някои хора в действителност са уверени, че имат ясновидски качества. И по този начин ни насочват към физиологическите аргументи зад някои душевен илюзии.

След серия извършени проби, които са имали за цел да открият положенията и динамичността на участниците по време на игра за познаване на бъдещата поява на избрани цветове учените са открили забавна взаимозависимост. Стнало ясно, че колкото интервалът от време, който е бил нужен с цел да се познае цвета, е ставал по-кратък, толкоз повече участници са твърдяли и са започвали да считат, че стават по-добри в предсказването на появяването на избран цвят.

“Ние открихме, че хората, които постоянно бъркат времето за своите предсказания с следения резултат са по-склонни да одобряват, че имат ясновидски или сходни качества ”, заключават учените.

Science Alert

 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР