Ясно заявихме в предизборната ни кампания, че с ГЕРБ няма

...
Ясно заявихме в предизборната ни кампания, че с ГЕРБ няма
Коментари Харесай

Асен Василев: Няма смисъл да се срещам с Росен Плевнелиев

Ясно декларирахме в предизборната ни акция, че с ГЕРБ няма да управляваме, защото считаме, че методът, по който те ръководят страната, е гибелен. Това демонстрират и статистическите данни за последните 10 години ръководство, съвсем 1 милион души са изчезнали от България. Това сподели в " Панорама “ Асен Василев от “Продължаваме смяната ".

Василев разяснява, че няма смисъл да се среща с Росен Плевнелиев, в случай че въпросът на диалога е договаряния за държавно управление с ГЕРБ.

" Има смисъл в комисиите в Народното събрание да отстояваме редица политики, които са заложени в програмата ни и считаме, че са доста верни. Политиките са ориентирани към правосъдната промяна, да има работеща антикорупционна комисия, да има арбитър, който да проверява основния прокурор и да продължи това, което сме заложили като икономическа политика в бюджета “, добави той.

Василев беше безапелационен, че няма да има 11 милиарда недостиг.

" Тези 11 милиарда министър Росица Велкова ги предвиждаше за следващата година при една много сбъркана макроикономическа прогноза, само че това са елементи, които ще ги огледаме в Народното събрание, като внесат бюджета “, обясни той.

Василев удостовери думите на Кирил Петков, че " Продължаваме промяната " ще поддържат оръжие за Украйна.

" За България е извънредно значимо да има постоянен кабинет с парламент. Има доста значими решения, които би трябвало да се вземат, а служебният кабинет няма по какъв начин да ги вземе законно. Например това, че не подкрепихме Украйна за участие в НАТО, това е в компетенцията на Народното събрание, не е редно един длъжностен кабинет да го взема решение “, счита Василев.

Асен Василев и Делян Добрев от ГЕРБ влязоха в спор в студиото на " Панорама ". Според Добрев " Продължаваме промяната " са " откраднали стотици милони левове ", Василев прикани сътрудника си да назове поименно кой тъкмо ги е откраднал. Двамата си размениха взаимни обвинявания за държавния бюджет и политическата обстановка през последната година.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР