Ясно заявихме, че няма да подкрепим правителство на ГЕРБ, но

...
Ясно заявихме, че няма да подкрепим правителство на ГЕРБ, но
Коментари Харесай

Петков: Ще подкрепим всяка законова идея на ГЕРБ за намаляване на цените, но не и техен кабинет

Ясно декларирахме, че няма да подкрепим държавно управление на ГЕРБ, само че също по този начин ясно декларирахме, че ще ги подкрепим, в случай че решат да предложат някоя от нашите 16 политики. Това е повода да желаеме лидерска среща с Бойко Борисов в Народното събрание. Така ГЕРБ доста ясно ще схванат каква поддръжка могат да чакат от нас. Ние желаеме да и ще бъдем предвидима съпротива. Ако Томислав Дончев взима решенията в ГЕРБ, ще беседваме с него. Решенията в ГЕРБ обаче се взимат от Бойко Борисов и ние желаеме една обществена полемика за целите и политиките, които са значими за България. Не желаеме да беседваме с парламентьори и контактьори, с моето почитание към тези хора, които предават единствено известия. Не желая никой да се обърка - изрично няма да вършим коалиция с ГЕРБ и Движение за права и свободи. Искаме само да разбираем, че ще подкрепим нашите 16 целта, в случай че ги предложат, само че ще гласуваме срещу кабинет на ГЕРБ с първия мандат.

Това сподели в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков.

" Бойко Борисов се пробва да изпревари събитията по някакъв доста чудноват метод. Ясно е казано в Конституцията, че първата политическа мощ получава мандата и се пробва да образува кабинет. в случай че не успееш да вкараш ред в хаоса и да се схванеш за политки, предаваш мандата на втората мощ. Всеки би трябвало да си поеме отговорността за мандата. Бойко Борисов обаче един ден приказва, че ще беседва с всички, след това, че няма да беседва, че ще ни поддържа, че няма да ни поддържа. Аз се обърках. ГЕРБ би трябвало да седне и да беседва с всички, да се опита да събере 121 гласа и да образува държавно управление. Ние го направихме с 67 депутата. Сега, в случай че мандатът стигне до нас, ние ще създадем същото - ще беседваме с всички по политики, без задкулисие и сделки. Ние желаеме да помогнем на хората с нашите 16 политки и да си съблюдаваме обещанията. Крайно време е българските политици да почнат да си съблюдават обещанията. Крайно време и прокуратурата да спре да обикаля студиата и да почне да си прави работата ", безапелационен бе той.

" Всеки един законопроект, който ще подкрепи крайните цени за потребителите да намалеят и да е легален, ще бъде подсилен от нас. Законопроектът на ГЕРБ за цените на горивата не ми наподобява реален. Ще го прочета деликатно на следващия ден, само че мисля, че в него има доста неосъществими неща. Същото важи и за енергийния министър. Той прави неща, от които не схваща. Днес ясно се видя по какъв начин Европейска комисия го поправя, тъй като си беше решил, че има някаква малка врата. Ще подкрепим всеки законов способ, който ще понижи цените за българите ", разкри Петков.

" Ние призоваваме служебното държавно управление да не удължава остарелия бюджет. Това е по този начин, тъй като нашите 16 политики няма по какъв начин да се осъществят без нов бюджет. Нека внесат нов бюджет и да не се тормозят. За мен най-смислено е да бъде импортиран един общ текст за военната помощ за Украйна и да няма надпреавара по законопроекти по тематиката. България би трябвало да поддържа опцията на Украйна да се пази. Имаме опция да подменим остарялата съветска техника с нова и това е опция за модернизиране на българската войска, която не е за изпускане. В предходното държавно управление ние успяхме да реализираме компромис сред Демократична България и Българска социалистическа партия по тематиката ", приключи Кирил Петков.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР