Ясно е какво е магистралата за Варна – тя не

...
Ясно е какво е магистралата за Варна – тя не
Коментари Харесай

Даниел Митов: АМ „Хемус“ не е само пътят към Варна, а пътят на Варна към просперитет и инвестиции 


„ Ясно е какво е автомагистралата за Варна – тя не е единствено пътят към Варна, а е пътят на Варна към повече вложения. Това е пътят, където е пристанището, където е летището, където са хората. Където са хората, там е стопанската система. Не е комплицирано “

Това съобщи на среща на активите на двете партии ГЕРБ и Съюз на демократичните сили във Варна лидерът на листата на 3 МИР-Варна, два пъти външен министър, народен представител и заместник-председател на Политическа партия ГЕРБ Даниел Митов.

Той стартира с това, че двете партии са дружно в коалиция, тъй като са от едно семейство и имат общи цели, обща идеология и продължи с това, че доста хора от ГЕРБ са почнали политическата си кариера от Съюз на демократичните сили.

Митов акцентира още, че и ГЕРБ и Съюз на демократичните сили постоянно са имали непрекъсната позиция и в никакъв случай не са влизали в безпринципни обединения и следват пътя, обрисуван от обща идеология.

За новите политици Митов бе безапелационен, че „ не знаят леви ли са, десни ли са, афишират се за десни, а всички решения, взети в Народното събрание и на държавното управление са леви “.

Според него, когато взимаш политически решения, когато решаваш проблеми, свързани с живота на цялото общество, с устройството, „ с метода, по който всички ще вървим напред, имаш най-малко няколко пътя, като най-малко са най-малко два и те постоянно са ляв и десен. Така, че би трябвало да си даваме сметка на какви полезности стъпваме, по какъв начин тъкмо се ориентираме като общество, а и като общественост. “

И продължи:

„ Вчера споделих, че преди две години България я сполетя злополучие с древен размери. Двамата юнаци и Демократична България съумяха да създадат всичко допустимо за осем месеца да докарат страната до там, до където левицата постоянно я е докарвала, а точно до поредност от рецесии. И още веднъж десницата би трябвало да се оправя с проблемите и отново ние ще би трябвало да вадим страната от блатото, в което са ни набутали тези отляво. Направиха всичко допустимо да спрат инфраструктурните планове. Във Варна, когато си приказваме с хората, няма нито един човек, който да не стартира с Автомагистрала „ Хемус “. “

„ Те, обаче, това не го знаят. Асен Василев, който е приключил сякаш Харвард, знаем, че е последовател на една доктрина на един харвардски професор Майкъл Портър, ляв икономист, който споделя в общи линии следното: раздавайте пари, като ги раздадете на хората, хората харчат, усилват потреблението, потреблението, усилва производството и по този начин се задвижвала стопанската система. Да, обаче тази доктрина първо важи за добре развити стопански системи, които имат сериозен продуктивен потенциал. “, добави още Даниел Митов.

И добави още:

„ Когато гледаме, обаче към това, което направиха, нищо не виждаме. Проглушиха ни ушите със правосъдна промяна. Да, обаче за тях правосъдна промяна е закриване на някакви институции, както закриха профилирания съд и прокуратура и да сменим Пешо с Гошо. Тоест, да си наслагаме наши хора. Да сложим Бойко Рашков за началник на КПКОНПИ, да махнем Гешев, да сложим някой техен човек. И когато пристигна противозаконния арест на Бойко Борисов, мисля, че всички схванаха защо става въпрос. Защото болшевишките способи в никакъв случай не могат да останат скрити. Болшевиките постоянно си личат. По злобата и по незачитането на законите и разпоредбите. Той Кирил Петков пристигна като министър с нарушаване на Конституцията. и от там насетне реши, че всичко може да нарушава. “

Същата тази общественост ни проглуши ушите, че политически партии не не могат да приказват такива неща. Защото има институции, които вземат решение кой е отговорен и кой почтен. Всичко се прави на база на доказателства и така нататък А в този момент, когато Кирил и Асен се снимат пред пандизите, щурат се наляво и надясно в лов за наивници, никой от тези хора не излезе да им каже: А бе вие какво вършиме тъкмо? Вие не знаете ли по какъв начин е устроена една народна власт? Не знаете ли, че има разделяне на управляващите, че правосъдната власт е самостоятелна и не решавате вие, кой е отговорен и кой не.

По думите му, двойните стандарти постоянно са били съществена характерност на хората от Демократична България.

„ Когато им изнася, си мълчат. Когато, обаче, им се коства, че някой различен е нарушил разпоредбите, проглушават, крещят, че някой нещо, съгласно тях, не е направил както би трябвало. Трябва да ги държим виновни с тези двойни стандарти и да им подсещаме непрестанно с кого са били в коалиция и в какво се трансфораха. Защото за мен, тези хора към този момент нямат място в дясно, каквото и да вършат. Не съумяха да овладеят инфлацията, единствено я подтикнаха. Но съумяха да създадат няколко огромни далавери. Тепърва ще разбираме, по какъв начин и по какъв метод някой е взимал и по какъв брой. А, че някой е взимал, е ясно. Първата огромна спекулация беше с газа. Хвърлиха прахуляк в очите и на Европа и на Съединени американски щати, и се пробваха и на публиката да хвърлят прахуляк в очите и да се изясняват, че те били изгонили Газпром. А те какво направиха? Спряха заплащанията към „ Газпром “, не резервираха потенциал, и оставиха компании на „ Газпром “ да резервират потенциала, по този начин, че „ Газпром “ продължи да си доставя същия газ, единствено, че с 30 % надценка. Това са към 100 млн. на месец. И сигурно, част от тези шари отиват в швейцарски сметки. След започването на войната в Украйна, цената на съветския нефт падна. А ние плащаме с 30 % по-скъпо гориво. Защо, бе? какъв е пазарният механизъм, по който се пресмятат тези цени? Очевидно не е пазарен този способ. Явно просто някой си поставя по 1 лева от горната страна и ние си плащаме налог война и в това време Асен Василев да може да си прибира парите и той…най-вероятно. Започнало е следствие по тази част и партньорски служби вземат участие в това следствие. И занапред ще разбираме каква е била истината и схемата, само че едно нещо знаем сигурно. “, съобщи още лидерът на листата.

Той бе безапелационен, че първото нещо, което ще създадат ГЕРБ-СДС, е да смъкват цените на електричеството. Тоест, натиска върху бизнеса, по-специално, да спадне.

„ Ние изнасяме ток, имаше миг, в който още веднъж имаше вид да скочи електричеството. Но тогава Борисов помоли Европейска комисия, да спрем износа на ток за къс интервал от време. Никой не разбра за това, просто тъй като рецесия нямаше. Беше предотвратена. Така се действаше тогава – предвиждаха се рецесии и се предприемаха превантивни ограничения “, добави още Даниел Митов.

Той добави още, че другото, което би трябвало да направи обединението, е да се разгласят транспарантни търгове за доставка на газ и да се сключат дълготрайни контракти. И цените на горивата има метод да се контролират.

„ Както виждате, цената на горивата падна, откогато Кирил и Асен не са на власт. Как по този начин се случи? “, разяснява Митов.

Той даде поръчка, че туризмът ще би трябвало да стане народен приоритет и добави “

„ Със сигурност и туризма ще би трябвало да може да кандидатства по евро стратегии. За последните две години, контрактуваните средства са нула. Без тези пари българската икономка страда. Ще възстановим и градежа на Автомагистрала „ Хемус “, както би трябвало да стартира и градежа на Автомагистрала „ Черно море “ “, изрично акцентира зам.-лидерът на ГЕРБ.

„ Омразата, с която се приказва през последните 2 години, докара до там, че да има разделяне на българското общество. Доведе ни до там да се ненавиждаме. А това в никакъв случай не е добре. Може да гласуваме за разнообразни партии, да се разграничаваме по идеологии, само че да се ненавиждаме, не е добре.

Трябва да има нещо, на което да стъпим.

За едно нещо ще ви прикани – дайте да се стегнем и да ги бием едно хубаво! И да им стане ясно, че не могат да подценяват легитимността и волята на болшинството на българския народ. Защото те привикнаха това да правят- да подценяват своите лични съграждани и да се вършат, че не съществуваме. нашите съперници се вършат, че нас ни няма. Затова, дайте да ги набием едно хубаво на 2 октомври, та да стане ясно, че няма какво повече да вършат, с изключение на да стоят спокойно и да беседват. Защото демокрацията е това. “, приключи Митов, което провокира овации от препълнената зала, оповестява dnesplus.bg
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР