Ясно е, че технологиите ще стават все по неделима част

...
Ясно е, че технологиите ще стават все по неделима част
Коментари Харесай

Приложение за телефон разпознава депресия и тревога

Ясно е, че технологиите ще стават все по неделима част от всекидневието ни отсега нататък, а една от най-силно засегнатите от дигитализацията сфери е опазването на здравето.

От много време знаем и виждаме по какъв начин смарт телефоните и други потребителски електроники могат да служат за диагностициране и ранно идентифициране на болести, следейки разнообразни индикатори в тялото.

Наскоро учени от канада оповестиха, че са основали приложение, което има капацитета да се трансформира във значим инструмент в психотерапията.
 Снимка 488759

То се споделя PROSIT и е предопределено за смарт телефон, а главната му функционалност е да следи над 15 индикатори за държанието ни и да ги проучва.

Приложението е в положение да засече по кое време даден консуматор е обезпокоителен и дали е в меланхолия, като регистрира какъв брой и по какъв начин спи индивидът, дали спортува, каква музика слуша, какъв брой време прекарва пред екран и какво прави на него, и така нататък
 Депресията, диетата DASH и по какъв начин ни оказва помощ да се борим с депресивните положения
Храната, която ни оказва помощ да се оправим с депресията

В какво се показва диетата DASH

Всяка седмица приложението приканва да запишем и 90-секунден аудио клип, в който описваме за най-позитивните си прекарвания от миналата седмица.

Алгоритмите на PROSIT могат да засекат ментални неразположения единствено от метода, по който човек приказва, споделят основателите на приложението пред CBC.
 Снимка 488759

Както можем да се досетим, събирането и анализирането на сходно количество персонални данни е проблем за много хора.
 Кафето, депресията, дамите и каква е връзката посред им
Защо дамите би трябвало да пият повече кафе

Какво сочат данните от ново изследване

Затова PROSIT изисква автограф за разрешение за нахлуване в персоналното пространство на човек под редица цифрови документи, а обещанието на основателите е, че всяко парче информация се криптира и е недостъпно за зложелатели.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР