Ясно е, че като ответна реакция бившите управляващи ще твърдят,

...
Ясно е, че като ответна реакция бившите управляващи ще твърдят,
Коментари Харесай

Мафията е жива: Биещите полицаи и босовете им ще бъдат аплодирани, а битите - освиркани

Ясно е, че като ответна реакция някогашните ръководещи ще настояват, че против някои служители на реда също е имало принуждение. Ще напомнят и нощта, когато въоръжените до зъби блюстители на реда баха замеряни с бутилки, камъни и подръчни предмети. Ще покажат и мястото, откъдето са изровени две-три павета и евентуално хвърлени против полицейския кордон. Те обаче чудесно знаят, че тези подиуми бяха проведени от Министерство на вътрешните работи и службите, които са употребявали ултраси и чиновници на частна охранителна компания, близка до властта.

Полицейското принуждение е част от широкомащабна интервенция против протестиращите. Тя е включвала подслушване, следене, манипулиране и „ стъкмяване на доказателства “ против протестиращи.

Комисията в Народното събрание за полицейското принуждение и подслушване несъмнено ще си свърши работата и ще събере задоволително обстоятелства, които ще потвърдят забележимото – принуждение и подслушване е имало и в огромната си част е било нелегално.

Възможно е някои полицейски и МВР-шефове да отидат на съд. Включително и някогашният министър председател Борисов. Това към този момент е съмнение.

Но би трябвало да се вземат и други радикални ограничения, които да подсигуряват реформиране на сегашната полицейска система.

Това е комплицирана и обемна тематика, тъй като аргументите се крият в генезиса. Тоталитарният метод към управление на службите и силовите структури, акто обслужващи само властта, е жива и до през днешния ден.

Ще се огранича до няколко образеца.

През юни 2020 година в Конгресът на Съединени американски щати инициира промени в полицейските структури и предложи цели подразделения да бъдат разформировани. Авторите на предлагането се аргументират, че е неотложно да се опрости напълно процедурата за подаване на сигнали против полицейско принуждение и непозволени полицейски дейности, а причинителите да бъдат следствие по къса процедура с нараснали наказания.

Като начало са били разпуснати няколко полицейски ръководства в Ню Йорк. Само за ден са освободени над 600 униформени.

Това не е казус. Заради корупция в полицейските структури през 70-те години в Ню Йорк е разформирован целият полицейски департамент. Случаят е прочут като „ Серпико “, на името на служителя на реда, който свидетелства за корупция по цялата верига, в това число и за присъединяване на прокурори.

В средата на 60-те години министър председателят на Сингапур Ли Куан Ю подписва решение за разпускане на полицията в страната. Парламентът гласоподава предлагането. Всеки жител получава огромни благоприятни условия да рапортува за полицейско принуждение и корупция измежду служителите на реда. Следващата стъпка е основаване на Бюро за битка с корупцията. За съдии са привлечени някои от най-хубавите юристи, а заплатите на магистратите се покачват галактически, като пред 90-те години доближават до 1 млн щатски $ годишно.

Подобни дейности са предприемани и в други страни.

Отпорът против сходни промени у нас е огромен. Ангел Джамбазки от Вътрешна македонска революционна организация с опрощение, към този момент съобщи, че проявлението на полицейско принуждение е опит да се отвлече вниманието от по-важни неща. Заяви също, че се показвали едни и същи фрагменти и че служители на реда са много повече потърпевши. Дори имало опит полицейските чиновници да бъдат подпалени живи…

Това говорене ще се ускорява единствено и единствено да бъде оправдана предходната власт. Ще изкарат, че служителите на реда и управлението на Министерство на вътрешните работи са били принудени и предизвикани да работят брутално. От своя страна прокуратурата ще бави или няма да „ открие “ задоволително доказателства за противозаконна приложимост на мощ.

Мафиотският модел е жив. Няма да е изненада, в случай че в Банкя Борисов провежда прожекция на видеата с овации за дейностите на служителите на реда, а битите протестиращи ще бъдат освирквани, тъй като „ преиграват “…

Хора, не се поддавайте на тази агитация и операции! Не вярвайте на оправдаващите се някогашни ръководещи. Само 6 униформени са осъдени симнолично до момента. Всичко се прикрива, а истината се подменя. Те това знаят. Те са част от мафията. Така им подрежда капо ди тути капо. И не забравяйте случилото се!

Емил Азар
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР