Ясни са водачите на политическите партии за вота на 2

...
Ясни са водачите на политическите партии за вота на 2
Коментари Харесай

Започва люта битка пред портата на парламента! Партиите определиха играчите от Пиринско в оспорваното политическо състезание за място в НС

Ясни са водачите на политическите партии за вота на 2 октомври. Партиите дефинираха ракетите си носители, които да поведат съпартийците си в борбата за следващото национално заседание на Република България. Много мъже се изправят против единствената жена лидер в Пиринско Корнелия Нинова.

Тя оглавява листата на Българска социалистическа партия в района. Избрала го поради неугасващите и сантименти към региона и обстоятелството,че преди години осъществя добър резултат тук и стана народен представител от област Благоевград. Вряла и кипяла в предизборните конфликти, Нинова е измежду водачите с максимален опит при правенето на избори и политика у нас.

Амбициозна,властна, проведена и настървена, " желязната лейди на Българска социалистическа партия ", ще щурмува Народното събрание, разчитайки на харизмата си,умението да убеждава,старата си популярност и гоцеделчевската конструкция на партията,която обичайно работи извънредно добре.

В регионалния център столетницата не може да повлияе доста на резултата и,тъй като тук от дълго време са посочили,че ги няма никакви по време на избори. Всеобща загадка,че Българска социалистическа партия Благоевград са разграничени на лагери про и срещу Корнелия Нинова и този факт е объркващ във връзка с поддръжката,която би трябвало да получи лидерката Нинова в регионалния град. Разделение има и по останалите локални партийни структури Петрич, Сандански, Банско, Разлог, част от които работят, показвайки благосклонностите си и работят под мъдритенаставления на главния и съперник в партията Кирил Добрев.

Изключително мъчно ще е на Нинова да разсъни заспалите червени симпатизанти, които гласоподават все по-вяло,разочаровани от политиката на Българска социалистическа партия,независимо,че до момента в който бяха във властта, с общителното и подпомагане, десетки заеха значими управнически постове.

Прогнозата е,че на тези избори Българска социалистическа партия със напън ще има 2-ма депутати. Нинова е единият, а вторият най-вероятно Богдан Боцев от Гоце Делчев. И тъй като тя ще е лидер и на листа в София, се допуска,че ще влезе от София, с цел да освободи място в Народното събрание и на втория в листата в Пиринско проф. Георги Михайлов. Така депутати от Българска социалистическа партия за район Благоевград ще бъдат Богдан Боцев и проф Михайлов.

ППГЕРБзаложи още веднъж на Росен Желязков да води листата за област Благоевград. В няколко поредни избора Желязков е лидер и би трябвало да признаем, че макар че не е локален добре овладя обстановката,опозна района и не стои зле отпред на герберската кандидат-депутатска листа. Все отново би трябвало да се означи,че Желязков е безспорен късметлия,тъй като тези " под него " подредени на второ,трето,четвърто, пето и 22-ро място, а точно - Росица Димитрова от Благоевград, Костадин Стойков от Петрич, Г. Георгиев от Сандански, Александър Мауревот Банско и Стефан Апостолов от Симитли са тежката артилерия,която ще изпрати сигурно лидера Желязков в Народното събрание.

Оттук нататък борбата е ужасно оспорвана. Състезанието ще се организира вътре в самия ГЕРБ, участниците в листата ще се борят за персонални преференции,с които да се класират за Народно събрание. Хитър ход на регионалния координатор Андрей Новаков бе да вкара в герберската листа нови лица - Р. Димитрова, Г. Георгиев от Сандански, Тодор Гюрев от Кресна, Божидар Радевски от Петрич, доктор А Миладинов от Сандански все надъхани младежи,които ще работят интензивно за партията и за преференции.

Има известни съмнения към представянето на 4-тия в листата Георги Георгиев от Сандански,тъй като съгласно наши източници, не е долюбван в родния си град, само че пък настояват, че се е разпрострял и работи интензивно по другите общини, с цел да си извоюва задоволително преференциални гласове,които да го създадат народен представител. Голямо попадение на Новаков е кресналията Тодор Гюрев, който стана общински координатор на ГЕРБ. Гюревпоказва забележителен хъс за победа, продуктивност с юношески плам и възторг, и на него се разпореждат огромни очаквания в тези избори.

Бившият шеф на ВиК Росица Димитрова е изненадатав подредбата на листата на ГЕРБ. Тя е на второ място след лидера Желязков. Димитрова е сложна за преглъщане и евентуално сложна за прескачане, защото е ужасно надъхана и амбициозна, първо като характерности -част от характера й, и второ поради увереността и,че в случай че не се показа добре в тези избори,това ще значи завършек на кариерата като политик и водач на общинската конструкция на партията. Припомняме,че предходното управление подава оставка,като честен акт, след неудовлетворителен избирателен резултат.

Димитрова е пословична с работохолизма си и по тази причина никой не е сюрпризиран,че тя стартира да работи за изборите на 2 октомври от първия момент,в който оповестиха,че ще е втори кандидат-депутат. Най-голямото и преимущество е нейната искреност- от време на време внезапна и последна, само че постоянно почтена в връзките си с хората. Казват, че в случай че Росица Димитрова поеме ангажимент,тя думата си обратно не връща.Качество, уместно за един депутат. Пробивна и водена от упоритостта за себедоказванеДимитрова ще " гори " по време на работата в тази предизборна акция. Дали ще успее да победи динозаврите в преференциалния избор като Стефан Апостолов и Александър Мацурев ще забележим, със сигурностобаче Димитрова ще се бори лъвски за място в Народното събрание. Няма да разясняваме отличникът в преференциите Апостолов от Симитли,след Желязков той е вторият сигурен народен представител от Политическа партия ГЕРБ.

Трудно ще е на Мацурев в тези избори, защото играчите този път са доста и са мощни. Със сигурност добър ще е резултатът на Костадин Стойков от Петрич. Структурата в южния град,ръководена сполучливо години наред от кмета Д. Бръчков е сплотена, проведена,затова и резултатите им са най-хубави по време на избори.

Този път се виждат опити от някоивътрешни за ГЕРБ хора да се домогнат до гласове от Петрич, в интерес на други претенденти от листата им, само че към този момент опитите са ялови, желанията са ясни,така че ще следим чия е дългата ръка на измяната вътре в партията. Прогнозата е,че след изборите на 2 -ри октомври ГЕРБ ще имат сигурни 4-има депутати. Петият е както се споделя на " кантар ". Кой ще са те, следва да се разбере.

Движение за права и свободи още веднъж заложи на Делян Пеевски- огромното момче,с още по-големите благоприятни условия да прави избори, да увлича електората на Движение за права и свободи. Признаваме,че Пеевски е измежду дребното народни представители,които не не помниха района,влизайки в Народното събрание. Негови благотворителни каузи, помощи,дарения сме отразявали неведнъж. Пеевски умее да убеждава в правотата на концепциите си и печели от ден на ден привърженицив район Благоевград. Затова прогнозата ни е,че той ще е сигурен народен представител и ще успее да води в Народно събрание най-малко още двама от кандидат-депутатите от листата им.

Андрей Гюров от " Продължаваме промяната " е лидерът на партията за област Благоевград. До предходните избори, прочут единствено на околните и приятелите си,както и на студентите в АУБ, само че чужд за обществеността в региона. След като бе определен за народен представител, в еуфоричната победа на Политическа партия на последните избори, Гюров демонстрираше интензивност от трибуната в Народното събрание,но тя не бе обвързвана с Пиринско. За страдание не усетихме неговото наличие като депутат от област Благоевград.

Гюров бе претендент за шеф на Българска народна банка и тогава изявите му в националенмащаб бяха съществени, разяснява национални тематики,но за район Благоевград нищо не чухме. Така,че Андрей Гюров има късмет да бъде избранза народен представител от Благоевград по инерцияот хората,които гласоподават за смяната.

Прогнозата е,че Политическа партия ще имат 2-ма народни представители. Единият е Гюров,вторият неразбираемо кой...тъй като към момента не сме видели цялата листа на " Продължаваме промяната " за област Благоевград.

Видно от коментиратие в обществените мрежи, Политическа партия " Продължаваме промяната " е изгубила част от поддържниците си,разочаровани от дейностите им по време на ръководство на страната.

Партията на Слави Трифонов- Има Такъв Народ ще се съставлява в района с 11 членна листа,водена от Станислав Балабанов- пловдивчанин, сърдечно привързан с Благоевград. Съпругата му Лилия Стефанова е отсам,което привърза Балабанов извънредно към Пиринско.

Журналист от малкия екран на Слави,Балабанов демонстрира забележителен възторг да се включи в предизборната борба,водейки тима на Има Такъв Народ. Прогнозите са,че Има Такъв Народ няма да повторят победния си резултат от предходни избори, само че ще съумеят да вкарат в Народното събрание най-малко 1 народен представител.

Бившият шеф на МБАЛ Благоевград Д-р Петър Гайдарски ще води листата на " Изправи се България " в региона. След дълго блуждаене, с кои от политическите субекти да влезе в коалиция,Манолова през вчерашния ден разгласи водачите на листите си в страната и влезе в коалиция с майките на деца с увреждания от Системата ни убива. Гайдарски е прочут на обществеността, той е коремен хирург, който работи в Благоевград и Разлог.Какъв ще е резултатът му? Трудно за прогнозиране....Зли пророци настояват, че партията на Манолова няма да се класира запарламента.

Генералската партия " Български напредък " стъпва крепко в област Благоевград. Нямат още публично разгласен лидер и листа,това ще стане всеки миг. Според наши източници лидер ще е напориста,образована млада дама юристът от Добринище Надежда Самарджиева,а листата им ще бъде композирана от неопетнени от политиката хора,като синът на екскмета на Благоевград Румен Томов- Мартин, доктор Румен Кондев,шеф на Вътрешно поделение на МБАЛ Благоевград и други.

Големи очаквания се разпореждат на представянето на тази партия в идните избори. Предсказват най-малко 2-ма депутати...

Не се знае още кой ще е лидерът на Демократична България, като част от главните играчи в идните избори на 2 октомври.

Очаквайте детайлности към останалите участници в предизборната акция.

Петя Колева

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР