Ясни са датата и часа за пловдивското дерби между Ботев

...
Ясни са датата и часа за пловдивското дерби между Ботев
Коментари Харесай

Обявиха кога ще е дербито на дублиращите отбори на Ботев и Локо, може да има гостуващи фенове

Ясни са датата и часа за пловдивското дерби сред Ботев и Локомотив на дублиращите тимове в Югоизточната Трета лига. Дерби сред дублиращи тимове на двата пловдивска гранда не е имало от 2009г.
Прочетете още
Мачът ще се играе на 27 септември от 17:00ч. на този стадий на футболен комплекс " Никола Щерев - Старика " в Коматево . Двубоят може да бъде изместен и на " Колежа ", в случай че от Ботев изискат това. Същото се отнася и за ответния мач.  Локомотив домакинстваше в Садово и това ще продължи и през новия сезон, само че през предходната акция отборът изигра няколко срещи и на " Лаута ". Локо 2 ще играе на  " Лаута ", когато програмата разрешава това и няма съвпадане с мачовете на първия тим, също ще се гледа и положението на тревната настилка. 

Последното дерби сред дублиращите тимове на Локо и Ботев се игра на 2 ноември 2009г. на " Лаута " . Сблъсъкът е от тогавашната група на Дублиращите тимове и Локомотив побеждава с 3:2. Головете за Локо вкарват Емил Стоев - Бадема на два пъти и Стайко Стойчев, а за Ботев се разписват Илиян Йорданов и Васил Кочев. 

Любопитна детайлност е, че на това дерби може да има гостуващи почитатели, което пък ще е безспорен казус в историята на конфликтите сред Ботев и Локомотив, тъй като както е известно в постоянния сезон в елита дербитата са без гостуващи почитатели . Нямаше гостуващи почитатели на Ботев първи конфликт сред двата тима на " Лаута " приключил 1:1, няма да има агитка на Локомотив във втория конфликт, който е при започване на ноември, само че още няма точна дата.

Полицията също ще има много работа за тези дербита , тъй като се чака сериозен интерес от почитателите. През предишния сезон имаше варненско дерби сред дублиращите тимове на Черно море и Спартак Варна и на стадион " Тича " се стигна до пердах и ранен служител на реда. 

При дублиращите тимове от Трета лига играчите с професионални контракти нямат право да вземат участие в срещите. Така няма по какъв начин футболисти от първия тим да оказват помощ на дубъла. 

Ботев изпадна през предишния сезон от Втора лига, откакто се задържа два сезона в професионалния футбол. Тимът не съумя да запише победа по време на подготовката, а състава на тима е напълно от юноши. 

Локомотив за трети следващ сезон е в Югоизточната Трета лига, а през предходната акция се показа доста добре. Локо 2 записа много безапелационни победи през лятната си подготовка в контролите. 

Вторият дуел сред дублиращите тимове ще се играе в 18-ия кръг и Локомотив ще е хазаин, само че към момента няма съответна дата. 

Иначе сезонът в Югоизточната Трета лига започва този уикенд с друго пловдивско дерби сред Спартак и Локомотив 2. Двубоят е на 6 август от 18:00ч. на стадион " Пловдив ". Ботев 2 стартира с посещение на Несебър на 5 август от 18:00ч.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР