Ясната цел на Китайската комунистическа партия е промяна на международния

...
Ясната цел на Китайската комунистическа партия е промяна на международния
Коментари Харесай

ЕС решава за връзките си с Китай по отношението му към войната в Украйна

Ясната цел на Китайската комунистическа партия е смяна на интернационалния ред с Китай в неговия център. Това съобщи ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

По нейни думи Пекин показва различна визия за международния ред, " където сигурността и стопанската система са с преимущество пред политическите и гражданските права ".

Шефът на Европейска комисия акцентира, че в Украйна в бъдеще " ще бъде определящ фактор за връзките сред Европейски Съюз и Китай ".

Втвърдяването на позицията на Китай от време на промени и отварянето към ерата на сигурността и контрола изисква Европа да " понижи риска " дипломатически и стопански , безапелационна бе Фон дер Лайен, представена от " Ройтерс ".

Преди визитата си в Китай с френския президент Еманюел Макрон идната седмица, Фон дер Лайен даде трезва оценка на китайската политика и призна, че връзките с Пекин са станали " по-далечни и по-трудни " през последните няколко години.
 CNN: Нито войната, нито глобите засегнаха военното съдействие сред Китай и Русия
CNN: Нито войната, нито глобите засегнаха военното съдействие сред Китай и Русия

Все още няма данни за експорт на китайско оръжие за Русия

Тя уточни, че Китай, чийто президент с съветския си сътрудник Владимир Путин предходната седмица, носи отговорност за постигането на " обективен мир " при преустановяване на войната в Украйна, което изисква изтеглянето на съветските сили.

Китай става все по-репресивен вкъщи и по-настойчив в чужбина, означи шефът на Европейска комисия.

Тя съобщи, че обособяване от Китай не е допустимо , само че е от жизненоважно значение съсредоточаването върху понижаване на рисковете за Европа.

От икономическа позиция Европейският съюз трябваше да " ребалансира " връзките си и да понижи зависимостта си от Китай, разясни Фон дер Лайен.

Тя уточни, че Европейски Съюз към този момент има набор от ограничения за противопоставяне на икономическите изкривявания и за отбрана на ползите си в региона на сигурността, само че блокът също по този начин би трябвало да следи високите технологии, които споделя с изменящия се Китай.

По-късно тази година Европейската комисия ще показа хрумвания по отношение на ограничения за надзор на изходящите вложения в избрани чувствителни технологии , с цел да се подсигурява, че те не усъвършенстват военните или разследващите качества на конкурентната страна, стана ясно от думите ѝ.
 Европейски Съюз мисли по какъв начин да е пазарно конкурентен на Съединени американски щати и Китай
Европейски Съюз мисли по какъв начин да е пазарно конкурентен на Съединени американски щати и Китай

Евролидерите поддържат възобновяване на единния пазар и опростени регулации
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР