Яслите и детските градини няма да бъдат затваряни. Първите, които

...
Яслите и детските градини няма да бъдат затваряни. Първите, които
Коментари Харесай

Кацаров: Яслите и детските градини няма да бъдат затваряни

Яслите и детските градини няма да бъдат затваряни. Първите, които ще бъдат върнати в клас, са дребните възпитаници от 1-ви до 4-и клас. Това разгласи пред Nova служебният министър на опазването на здравето д-р Стойчо Кацаров.

Той дефинира като абсурд затварянето на учебни заведения в някои общини, а оставеното на заведенията отворени.

„ Да, абсурд е. Но с една основна разлика. При влизане в ресторант с документ, където всички на това място са с подобен документ. Това към този момент е безвредна среда, в учебните заведения такива условия не са въведени ”, изясни министър Кацаров.

И разгласи, че другият вид е тестване на учениците, само че бе безапелационен, че до момента в който той е министър няма да разреши проби от носа на децата. По думите на Кацаров се разискват други щадящи разновидности. 

" Най-лошият сюжет за страната ни е да се изчерпа потенциалът на лечебните заведения и те да не могат да одобряват пациентите ", акцентира здравният министър д-р Стойчо Кацаров.

И сподели, че не желае да плаши никого, само че обстановката е извънредно тревожна.

" След 10-15 дни ще имаме огромен проблем. Вчера имахме среща с шефовете на лечебните заведения в София, те разкриват непрекъснато нови кревати, само че потенциалът и като хора, и като респиратори е съвсем привършен ", предизвести министърът.

В момента страната ни търси апарати от чужбина. На интернационално равнище се разисква и задействане на проект за незабавни реакции. 

„ Онзи ден разговарях и с комисаря по опазване на здравето, който предложи този проект за реакция при незабавни обстановки. Ако се стигне до такава степен, да можем да транспортираме заболели за лекуване в други страни ”, сподели Кацаров.

" Не желая да тревожа хората, само че обстановката е извънредно сериозна и това ни е принудило да прибегнем към такива ограничения, които видно е, че не са известни ”, съобщи доктор Кацаров. Ако ограниченията бъдат бойкотирани от хората, те няма да свършат работа ", настоя Кацаров. 

" Ако ограниченията не сработят идващите 10-15 дни, единствената опция на ограниченията е цялостен локдаун ”, предизвести министърът.

Успокои, че на изборите няма да се вкарва условие на документ. 

" Мненията на множеството специалисти са, че антителата не са доказателство, че си се заразил. Не са несъмнено доказателство. Това е мнението на по-голямата част от специалистите. Има информация, че Европейска комисия разисква този въпрос с учени от разнообразни страни. Ако те преценяват, че това е възможно, че има задоволително научни доказателство, можете да бъдете сигурни, че ще бъде въведено неотложно в нашата страна ”, изясни Кацаров, написа novini.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР