Яслите да бъдат част от образователната система, като се засили

...
Яслите да бъдат част от образователната система, като се засили
Коментари Харесай

МОН обмисля да приобщи яслите към образователната система

Яслите да бъдат част от просветителната система, като се ускори поддръжката за ранно детско развиване. Това са част от целите в предучилищното обучение показани от министър Галин Цоков по време на кръгла маса на тематика " Визия за децата в България " в Народното събрание.

" Създадена е междуведомствена работна група с присъединяване на специалисти, а най-важният акцент в дебатите са експертите, които работят в яслите ", изясни проф. Цоков. По думите му е доста значимо хората с здравно обучение да получат благоприятни условия за спомагателна подготовка и да станат експерти по ранно детско развиване.

" Трябва да надграждаме опита, който имаме, само че и да се съобразяваме с данните от интернационалните проучвания, които демонстрират, че колкото по-рано стартира педагогическата подготовка при децата, толкоз по-високи резултати реализират ", изясни той.

" Стартираме и диалог с университетите за основаване на бакалавърски и магистърски стратегии с устременост ранно детско развиване ", сподели още проф. Цоков. Според него е доста значимо да се ускори педагогическата поддръжка за децата, само че и да имат те достъп до експерти - логопеди и психолози.

" Паралелно работим и по съответните нормативни промени, които да регламентират и да дадат комплектност на цикъла на предучилищното обучение през първите 6 години на децата ", сподели още Галин Цоков.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР