Ясен Петров поиска обединение във футбола. Селекционерът на България смята,

...
Ясен Петров поиска обединение във футбола. Селекционерът на България смята,
Коментари Харесай

Ясен Петров иска обединение

Ясен Петров изиска обединяване във футбола. Селекционерът на България счита, че битката за власт единствено дърпа спорта надолу. Така пловдивчанинът изрази позицията си след различния конгрес на БФС в НДК, на който Димитър Бербатов бе единомислещо определен за ръководител. Джанини от Пловдив прикани да се оказва помощ за развиването на футбола, а не да се всява напрежение.

" Стига разделяне. Искаме от почитателите да ни поддържат, а това не се случва. Знам, че в живота, когато няма обединяване, нещата не вървят. Хапка за този, хапка за оня... Не става по този начин. Аз знам кой ме е поканил и подкрепил да бъда треньор на националния тим. Знам и кой е президент на БФС - Борислав Михайлов. Ще бъда с това управление. Моята позиция е ясна и точна ", разгласи Петров.

Той събра националите на лагер въз основата на БФС в " Бояна ". За " лъвовете " предстоят контроли с Катар - в събота, и с Хърватия - три дни по-късно. И двете срещи са в Доха.

" Явно не ни е писано да ни е елементарно. Минаваме през огромни компликации. Една от тях беше да подмладим тима в международните квалификации, а влязохме в тях след единствено три дни работа при условия на пандемия. Играхме на празни трибуни у нас, което беше неприятно.

Не би трябвало да разделяме двете срещи, единствено тъй като Хърватия е международен вицешампион. Катар също е мощен тим, който приключи на трето място в Арабската лига. За Хърватия няма смисъл да приказваме. Само като им забележим състава и къде играят техните футболисти, можем да си създадем сметка против какъв тим се изправяме. Това са следващите съществени мачове за нашия тим. Миналата година играхме със международния и европейския първенец, с Русия и с Украйна. Всичко това е радващо за нашия тим, тъй като той може да израства в мачовете против сходни съперници. Доволен съм, че ще играем против качествени тимове. Ние се готвим за това, което ни следва от 2 юни нататък - следващото тежко тестване. Ще би трябвало да изиграем четири мача, сред които ще имаме единствено по три дни отмора, а нашата цел е първото място в групата в Лигата на нациите ", сподели още Петров.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР