Ясен е съставът на българките, които ще се представят в

...
Ясен е съставът на българките, които ще се представят в
Коментари Харесай

Пет гимнастички и ансамбъл ще представят България на Царица Маргарита

Ясен е съставът на българките, които ще се показват в 27-ото издание на мощния интернационален шампионат по художествена гимнастика " Царица Маргарита " във Варна, оповестиха от пресслужбата на шампионата.

Надпреварата е на 6 и 7 юли в Двореца на културата и спорта в две паралелни надпревари - шампионат по FIG и клубен шампионат, а след отхвърли в последния миг на Египет и Унгария страните участнички остават 23. В шампионата ще вземат участие състезателки от Австралия, Азербайджан, Англия, Андора, Белгия, Германия, Грузия, Израел, Испания, Канада, Кипър, Колумбия, Норвегия, Португалия, Румъния, Русия, Турция, Филипините, Франция, Хърватия, Чили, Япония и България.

В директен спор за наградата " Царица Маргарита ", който се връчва единствено на победителката в многобоя при дамите, ще ни показва националката Анна Келман. 16-годишната прелест, родена в Лондон, е състезателка на варненския клуб " Чар - ДКС ". В миналогодишното издание на шампионата Келман игра при девойките и взе сребърни медали в многобоя и в шампионата на обръч.

В шампионата по FIG при девойките старша възраст за България ще играят 4 девойки - Ева Брезалиева от клуб " Олимпия " от Бургас, Катрин Цонева " Левски - Илиана ", Стилиана Николова " Етър - Елит " от велико Търново и Валерия Ватова " Тракия " от Пловдив. Те бяха избрани след последното контролно в столицата преди седмица.

За четирите грации надпреварата във Варна ще е последна инспекция преди присъединяване им в първия международен юношески шампионат в Москва от 19 до 21 юли. Във Варна Ева Брезалиева ще показа композицията си с въже, Катрин Цонева с топка, Стилиана Николова с бухалки, а Валерия Ватова с лента. Надпреварата ще се организира по регламента, по който ще се играе и в Москва. Ще се образува самостоятелен екипен многобой и отборно класиране, което ще се базира на оценките на самостоятелните състезателки и ансамбъла.

Българският отбор е в състав Карина Димитрова, Жанина Георгиева, Александра Кьосева, Яна Момчилова, Маргарита Василева и Моника Заркова. Те ще играят две съчетания - с пет обръча и пет ленти.

С интерес се чака и представянето на непознатите гимнастички, които ще бъдат водени в шампионата във Варна от наши треньорки. Със състезателки от чужбина на " Царица Маргарита " идват треньорките Александра Конова /от Франция/, Дарина Василева /от Португалия/, Румяна Бурова и Цветелина Христова /от Белгия/, Йоана Попова /от Англия/, Лили Николова /от Испания/, Сара Стайкова и Камелия Дунавска /от Турция/, Красимира Василева и Стела Султанова /от Норвегия/. Като треньор от Германия за втора поредна година на варненския шампионат идва Юлия Раскина /Беларус/, олимпийска вицешампионка от Сидни 2000.

В клубния шампионат на " Царица Маргарита " ще вземат участие единствено български тимове, а в всеобщата гимнастрада на 7 юли ще приветстваме и осъществяванията на най-малките гимнастички от родните школи, допълват от пресслужбата на шампионата.
 Рекордни 25 страни идват на шампионата по художествена гимнастика „ Царица Маргарита “
Рекордни 25 страни идват на шампионата по художествена гимнастика „ Царица Маргарита “

Надпреварата на грациите е на 6 и 7 юли в Двореца на културата и спорта във Варна
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР