Ясен е пътят, по който данните са били атакувани. Става

...
Ясен е пътят, по който данните са били атакувани. Става
Коментари Харесай

Росен Бъчваров: Отстранена е слабостта в системата, довела до хакерската атака

Ясен е пътят, по който данните са били атакувани. Става дума за необятен размер информация, която сега е обществена. Важно е да изясним дали има уязвимости на компютърните системи, с цел да бъдат поправени те. Това сподели в Сутрешния блок на Българска национална телевизия представителят на Националната организация за приходите Росен Бъчваров.

Тази задача се извършва взаимно с сътрудниците от ДАНС, ГДБОП и Държавна организация " Електронно ръководство ", сподели той.
Росен Бъчваров, представител на Национална агенция за приходите: Съвсем скоро към екипа ще се причислят и частни компании, в това число и държавни органи.
Говорителят на Национална агенция за приходите беше безапелационен, че слабостта, довела до пробива, е поправена. Експертите обаче не престават с цялостния одит, тъй че да се подсигурява, че сходно нещо няма да се случи и в бъдеще.
Росен Бъчваров: Това евентуално ще наложи някои по-сериозни модификации, софтуерни и хардуерни, във връзка с осведомителната сигурност.
Национална агенция за приходите ще реши техническите благоприятни условия, с цел да осведоми всеки човек, чиито данни са изтекли при хакерската офанзива.
Още по тематиката Хакерска офанзива против Национална агенция за приходите
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР