Японците вярват, че роботите идват за техните работни места и

...
Японците вярват, че роботите идват за техните работни места и
Коментари Харесай

Японците обезпокоени: Роботите вземат работните ни места

Японците имат вяра, че роботите идват за техните работни места и ще основат по-неравно общество, в което по-трудно се намира работа, демонстрира изследване на Pew Research Center, представено от Axios.
89 на 100 от интервюираните имат вяра, че роботите ще правят "повечето от работата ", която се прави от хората през днешния ден в границите на 50 година 83% пък са на мнение, че ще се разшири пропастта сред богатите и бедните, 74 на 100 имат вяра, че безработицата ще се усили.
Само 35 на 100 имат вяра, че роботите ще доведат до основаването на "нови, по-добре платени работни места ".
Повечето японци са песимисти по отношение на посоката на развиване на стопанската система на страната. Докато 44% са на мнение, че стопанската система е "добре " в съпоставяне със 7% през 2012 година, 26% споделят, че нещата са по-добре за разлика от преди 20 година Само 15 на 100 споделят, че през днешния ден децата са по-добре от техните родители.
Роботите не са единственият проблем на японците. Япония е изправена пред съществени демографски провокации като застаряващо и топящо се население. Въпреки че имиграцията се усилва, тя към момента остава на ниско равнище. Само 23 на 100 биха желали да се усили, до момента в който 58 на 100 имат вяра, че би трябвало да остане на същото равнище, а 13% споделят, че към този момент е прекомерно висока. 59% споделят, че сега имиграцията в Япония "прави нашата страна по-силна ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР