Японското правителство затяга ограниченията за чуждестранните инвеститори, които купуват в

...
Японското правителство затяга ограниченията за чуждестранните инвеститори, които купуват в
Коментари Харесай

Япония ограничава чуждестранните инвестиции в технологии

Японското държавно управление стяга рестриктивните мерки за задграничните вложители , които купуват в локални високотехнологични производители , в ход, който е непосредствен до Съединени американски щати и твърдата политика във връзка с вложенията от Китай, оповестява Nikkei Assian Review.

Според проекта на Япония, който би трябвало да бъде изпълнен до края на тази година, всяка инвестиция в производителите на софтуерни артикули като лични компютри, мобилни телефони и чипове може да бъде блокирана , в случай че се смята за опасност за националната сигурност. Това ще изисква изменение на Закона за валутната търговия и външната търговия .

Целта е да се предотврати приключването на технология и укрепването на киберсигурността . Китай е възприеман като съществена цел за тази политика.

Законът за продан и търговия към този момент лимитира задграничните вложения в чувствителни промишлености, в това число въздухоплавателни средства, нуклеарно съоръжение и оръжия . Предложената смяна ще добави още 20 бранша, в това число интегрални схеми и устройства с полупроводникова памет . Тя ще обгръща и разработчиците на програмен продукт и услугите за обработка на данни .

Сегашният закон пази фирмите, които създават средства за предаване на данни за оръжия и това ще бъде разширено, с цел да включи производители на невоенни артикули .
 Япония и Германия ускоряват партньорството в защитата, бранят свободната търговия
Япония и Германия ускоряват партньорството в защитата, бранят свободната търговия

Обсъдиха и агресивността на Китай в района, нуклеарната стратегия на КНДР и Брекзит

Изменението ще изисква всеки задграничен вложител, който възнамерява да придобие минимум 10% от акционерно сдружение или всяка част, която не е включена в листата да рапортува на държавното управление за инспекция .

Ако има причина за безпокойствие, държавното управление ще има властта да подреди на вложителя да промени или анулира проектите си .

Предприятията като Hitachi, NEC и Panasonic, както и техните филиали и партньорски компании в сходни браншове се чака да бъдат наранени от разпоредбите.

Планът е в миг, когато задграничните вложители играят все по-голяма роля в съживяването на затруднените японски производители .

Скорошен образец е Japan Display, които бяха добити от тайванско-китайски консорциум. Миналата година Toshiba продаде своя чип памет Toshiba Memory на японско-американско-южнокорейски алианс, воден от Bain Capital.
 Влиза в действие съглашение за свободна търговия сред Европейски Съюз и Япония
Влиза в действие съглашение за свободна търговия сред Европейски Съюз и Япония

Брутният вътрешен продукт на новата икономическа зона ще бъде 30% в международен мащаб
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР