Японското правителство ще поиска разпускането на Църквата на обединението, известна

...
Японското правителство ще поиска разпускането на Църквата на обединението, известна
Коментари Харесай

Япония ще поиска разпускането на Църквата на обединението, позната като сектата на Муун

Японското държавно управление ще изиска разпускането на Църквата на обединяването, известна като сектата на Муун, след следствие на религиозната група, която е подложена на засилен надзор след убийството на някогашния министър-председател Шиндзо Абе през юли предходната година, предадоха Франс прес и Българска телеграфна агенция.

" Планираме да желаяме заповед за разформироване според закона за религиозните организации ", съобщи японският министър на образованието Масахито Морияма пред група специалисти. Очаква се министерството да вземе окончателното си решение след тази среща с специалистите и съгласно локалните медии настояването за разформироване може да бъде подадено още на следващия ден в окръжния съд в Токио още на следващия ден.

Убиецът на Абе, Тецуя Ямагами, е изпитвал ненавист към Църквата на обединяването, за която твърди, че майка му е направила големи дарения, довели фамилията им до опустошение. Заподозреният също по този начин считал някогашния министър председател за непосредствен до сектата.

 

Самата група отхвърля да е направила каквото и да било нарушаване, само че доста някогашни членове обществено подлагат на критика практиките ѝ. Тя е упреквана, че постанова на почитателите си квоти за дарения.

Разкритията за връзките на сектата на Мун с водещи японски политици способстваха за спад в известността на държавното управление на сегашния японски водач Фумио Кишида.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР