Японското правителство събира информация във връзка с твърденията на шефа

...
Японското правителство събира информация във връзка с твърденията на шефа
Коментари Харесай

Япония разследва за възможни нарушение с ядрени опити в Русия

Японското държавно управление събира информация по отношение на изказванията на шефа на американското военно разузнаване, че Русия не дава отговор изцяло на Договора за цялостна възбрана на нуклеарните опити , оповестява на конференция в Токио генералния секретар на кабинета Йосихиде Суга, представен от ТАСС.

" Ние сме осведомени с такива отчети. Японското държавно управление събира информация в съдействие със заинтригуваните страни , в това число Съединените щати ", добавя той.

В института " Хъдсън " във Вашингтон, шефът на американското военно разузнаване изясни: " Съединени американски щати имат вяра, че Русия евентуално не се придържа към мораториума за нуклеарни опити по метод , който дава отговор на стандарта за нулева мощ. " Въпреки това Ашли остави пряк отговор на искане, отправено към него няколко пъти, с цел да обясни дали Съединени американски щати имат вяра, че Русия в действителност организира такива проби.

Ашли заобикаля няколко пъти пряк отговор и да обясни дали Съединени американски щати имат вяра, че Русия в действителност организира такива проби . " Трябва да кажа, че съгласно мен те (руснаците) имат капацитета да създадат това ", изяснява генералът в отговор.
 Разузнаването на Съединени американски щати: Русия организира нуклеарни опити
Разузнаването на Съединени американски щати: Русия организира нуклеарни опити

Русия се опитвала да модернизира нуклеарния си боеприпас

Изявленията на американските управляващи по отношение на евентуалното продължение на нуклеарните опити от Русия пораждат подозрения и въпроси , изяснява ръководителя на Американската асоциация за надзор на въоръженията , Дерил Кимбъл, разяснявайки изказванията на генерал-лейтенант Робърт Ашли, шеф на дирекция " Разузнаване " на Министерството на защитата на Съединени американски щати, за вероятно нарушаване на мораториума на нуклеарните опити.

Той добавя, че съмненията на Съединени американски щати са свързани с нуклеарен изпитателен полигон Нова Земя . " Въпреки това,в момента има съществени въпроси за това дали има нови доказателства , които принуждават разследващата общественост на Съединени американски щати да допусна, че Русия организира проби в Нова Земя, или има ново пояснение на съществени обстоятелства или знаци или сигнали ".

В същото време той напомня, че през 2016 година американското държавно управление в формалните си отчети съобщи, че нито една страна не нарушава контракта .

" Какво се е трансформирало, военачалник Ашли не отговори на този въпрос ", добав американският специалист. Асоциацията, ръководена от Кимбъл, е учредена през 1971 година . Тя се намира във Вашингтон и е една от най-известните американски неправителствени организации, които се застъпват за подсилване на интернационалните режими за неразпространение и разоръжаване.

" По принцип, не е ясно дали американската разследваща общественост има някаква нова информация , която да поддържа изказванието, че Русия евентуално ще наруши ДВЗЯО ", разяснява специалистът.

Мораториумът върху нуклеарните опити действа в Русия съвсем три десетилетия. Последният подобен тест е извършен в Нова Земя на 24 октомври 1990 г . В сряда съветският дипломат в Съединени американски щати Анатолий Антонов, изрично отхвърля изказванията на шефа на американското военно разузнаване.
 Русия предизвести: Съединени американски щати се приготвят за потребление на нуклеарни оръжия
Русия предизвести: Съединени американски щати се приготвят за потребление на нуклеарни оръжия

" Някои подвластни от Вашингтон страни се преструват, че нищо не се случва, или просто се опасяват "

Предишната американска администрация, ръководена от Барак Обама, разгласи желанието си да изиска ратификация на ДВЗЯО , само че не съобщи това съглашение на горната камара на Конгреса. За одобрение от Сената, договорът е показан през 1999 година от Бил Клинтън . След това депутатите се опълчиха на това съглашение. Джордж Буш в продължение на осем години на власт не пробва да убеди Сената да преразгледа решението. Съединените щати прекратиха нуклеарните опити на земята през 1963 година. А през 1992 година Вашингтон наложи мораториум върху подземните нуклеарни опити .

За да влезе в действие контракта, е належащо всички страни, притежаващи нуклеарни оръжия или капацитет да ги основат, да станат членове .

Този лист е формиран въз основа на данни от Международната организация за атомна сила, включващ 44 страни. От тези нужни страни 36 страни са утвърдили контракта .

Той е подписан, само че не е утвърден от осем страни: Египет, Израел, Индия, Иран, Китай, КНДР, Пакистан и Съединените щати. В допълнение, документът към момента не е подписан от Индия, КНДР и Пакистан.
 Организация на обединените нации: Рискът от нуклеарна война е най-голям от Втората международна война насам
Организация на обединените нации: Рискът от нуклеарна война е най-голям от Втората международна война насам

Размита е границата сред защита и нападение
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР