Японското правителство планира от 2027 г. да отделя по 3

...
Японското правителство планира от 2027 г. да отделя по 3
Коментари Харесай

Япония ще отделя по 21,5 млрд. долара годишно за увеличаване на раждаемостта

Японското държавно управление възнамерява от 2027 година да отделя по 3 трилиона йени (около 21,5 милиарда долара) годишно за финансиране на ограничения за увеличение на раждаемостта, написа през днешния ден в. " Йомиури ".

Около 10,7 милиарда $ ще бъдат предопределени за ограничения за икономическа поддръжка, в това число детски надбавки, а 5,7 милиарда $ ще бъдат заделяни за възстановяване на достъпа до обучение. Други 5 милиарда $ ще бъдат обезпечени за подкрепяне на работещите родители, в това число посредством финансиране на отпуските по майчинство.

Очаква се към 30% от тези разноски да се покриват посредством увеличение на осигурителните вноски. Освен това държавното управление може да емитира спомагателни облигации при положение на дефицит на средства.

През февруари японското министерство на опазването на здравето, труда и обществените грижи огласи отчет, съгласно който през 2022 година са се родили 799 700 деца - минимум, откогато през 1899 година стартира да се води такава статистика. Това е спад от 5,1% спрямо 2021 година

Бързото застаряване на популацията, съчетано с ниската раждаемост, вещае голям брой проблеми за страната в близко бъдеще. Например японците, които сега работят, може да не получават такива пенсии като сегашните пенсионери. Според прогнозите на японските експерти в околните години популацията на Япония може да намалее с една трета.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР