Японското правителство опроверга съобщение за абдикацията на император Акихито. По-рано

...
Японското правителство опроверга съобщение за абдикацията на император Акихито. По-рано
Коментари Харесай

Японското правителство опроверга съобщение за абдикацията на императора

Японското държавно управление опроверга известие за абдикацията на император Акихито. По-рано бе обявено, че в края на март 2019 година ще се състои абдикацията на императора от престола.
Решението е взето значително за облекчение на нужните бюрократични процедури - в Япония на 31 март приключва финансовата година. А на 1 април, с началото на новата финансова година на престола би трябвало да се изкачи новият японски император - принц Нарухито, съобщи БГНЕС.
През лятото в Япония влезе в действие закон, който за първи път в последните 200 години, разрешава на императора да абдикира. Документът ще е в действие три години и се отнася единствено за сегашния монарх, съобщи БГНЕС.
През август предходната година в невиждано послание към нацията Акихито изрази предпочитание да абдикира, заради напредналата си възраст. Според настоящото законодателство императорът извършва церемониалните си отговорности до края на живота.
Обръщението на Акихито беше посрещнато с огромна благосклонност в Япония, както демонстрират социологическите изследвания. В резултат беше решено да се направи изключение от настоящото законодателство персонално за него.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР