Японското правителство обяви в събота, че ще забрани на всички

...
Японското правителство обяви в събота, че ще забрани на всички
Коментари Харесай

Коронавирус: Япония се изолира от света до февруари

Японското държавно управление разгласи в събота, че ще забрани на всички задгранични жители да влизат в страната до края на януари , откакто откри новия вариант на COVID-19 измежду пасажери, идващи от Обединеното кралство.

Мярката ще влезе в действие от понеделник и ще изключи японски жители и чужденци, живеещи в Япония, оповестиха локалните медии.

Токио регистрира рекорден растеж на случаите на ковид в събота, държавното управление приканва хората да останат вкъщи. Инфекциите с вируса, който предизвиква COVID-19, доближиха рекордните 949 в столицата, оповестява " Ройтерс ".

Тъй като празненствата за Нова година са съсредоточени към фамилни събирания и всеобщи визити на храмове и светилища, специалистите предизвестиха, че умереността ще бъде от значително значение, с цел да се предотврати по-нататъшното повишаване на инфекцията на фона на опасенията от пандемична отмалялост.

Приключи политическият меден месец на премиера , като известността му се срина след рецензии, че постепенно реагира на възходящите инфекции в Токио и за наличието му на групова вечеря с пържоли в нарушаване на личните си апели за въздържаност.

По-рано през днешния ден Испания също съобщи, че четирима души, идващи от Обединеното кралство, са дали позитивни резултати за новия вариант на ковид. Новият вариант на ковид е открит в Мадрид.

Освен това още трима души са обвинени в преместване на вируса, макар че резултатите им се чакат във вторник или сряда. " Пациентите не са съществено заболели, знаем, че този вариант се предава по-лесно, само че не предизвиква по-сериозно заболяване ", съобщи заместник-здравният началник Антонио Сапатеро.
 Франция записва първия си случай на английския ковид вариант
Франция записва първия си случай на английския ковид вариант

Увеличават се опасенията за нова вълна от вируса
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР