Японското правителство обмисля да увеличи броя на крилатите ракети с

...
Японското правителство обмисля да увеличи броя на крилатите ракети с
Коментари Харесай

Държава увеличава броя на крилатите си ракети

Японското държавно управление обмисля да усили броя на крилатите ракети с огромен обхват на въоръжение в силите за самозащита на страната до 1000 на фона на влошаващата се обстановка със сигурността в азиатския район, написа вестник Yomiuri, базирайки се на военни източници.

" Оказа се, че държавното управление обмисля опцията да има почти 1000 крилати ракети с огромен обхват. Като се има поради обстановката към Тайван, се допуска, че ракетите ще бъдат ситуирани в по-голямата си част в региона сред островите Нансей и Кюшу. Целта е да се понижи „ разликата “ в броя на оръжията в ракетите на въоръжение с Китай, който има огромен брой балистични ракети.

Плановете да да се усъвършенстват ракетите земя-кораб Mitsubishi Heavy Industries Type 12 и да се усили обсегът им на полет от няколкостотин километра до хиляди километри, което ще разреши на ракетите да поразяват цели в крайбрежните региони. на Китай и в КНДР при положение на опасност.

Както се чака, първите ракети с огромен обхват могат да бъдат признати от Японските сили за самозащита още през 2024 година, което е две години по-рано от първичните проекти. За тази цел японското министерство на защитата възнамерява да сътвори система за капиталова поддръжка за компании, изпълняващи поръчки за защита, която ще бъде включена в проектобюджета за фискалната 2023 година, която ще стартира на 1 април 2023 година

Японското държавно управление обмисля да оборудва два нови бойни кораба със система за бойна информация и надзор Aegis, която е в положение да прихваща въздушни офанзиви, насочвани от крилати ракети с огромен обхват. Предполага се, че новите разрушители ще работят непрекъснато в Японско море, с цел да следят вероятни изстрелвания на севернокорейски ракети.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР