Японското министерство на отбраната проучва проект за създаване на намираща

...
Японското министерство на отбраната проучва проект за създаване на намираща
Коментари Харесай

Япония създава група безпилотни самолети за прехващане на хиперзвукови ракети

Японското министерство на защитата изследва план за основаване на намираща се непрекъснато във въздуха гтрупа от десетки безпилотни летателни апарати, предопределени за бързо разкриване и следващо прехващане на хиперзвукови ракети на евентуални съперници. За създаването на тази стратегия военното министерство има намерение да изиска средства от националния бюджет за финансовата 2022 година, заяви вестник „ Sankei”.

Според изданието, сега Япония работи с американски компании, с цел да избере модели безпилотни самолети, които да бъдат оборудвани със специфични инфрачервени датчици. Групата дронове ще работи в Японско и Източнокитайско море в съгласуваност с група от над хиляда дребни американски спътници за следене на хиперзвукови системи. Очаква се тя да бъде ситуирана на ниски орбити сред 300 и 1000 км.

На 11 април порталът SpaceNews заяви, че Агенцията за галактическо развиване (SDA) към Пентагона е поискала от Конгреса на Съединени американски щати спомагателни 200 млн. $ за създаване и разрастване на мрежа от спътници за следене на хиперзвукови и балистични ракети. Според информацията SDA възнамерява през 2023 година да изведе в ниска околоземна орбита още два спътника, оборудвани с инфрачервени датчици, с цел да форсира разгръщането на мрежа от устройства за следене на изстрелването на ракети в космоса, което се чака да коства общо 2,5 милиарда $.

Очаква се мрежата да стартира да действа през 2025 година Според изданието планът е станал предпочитан за Пентагона, който се притеснява, че съществуващите противоракетни системи няма да могат да откриват високоскоростни маневриращи ракети. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР