Японското министерство на отбраната планира да се откаже от политиката

...
Японското министерство на отбраната планира да се откаже от политиката
Коментари Харесай

Япония се замисли сериозно дали да се откаже от целенасочено ограничаване на разходите за отбрана

Японското министерство на защитата възнамерява да се откаже от политиката на целеустремено ограничение на разноските за защита , при която ведомството годишно се стреми да поддържа бюджета си в границите на 1% от брутния вътрешен артикул (БВП) на страната, написа ТАСС. Това заяви в изявление за бизнес вестник Nikkei ръководителят на японския защитителен департамент Нобуо Киши.
" Няма да изхождаме от съотношението към Брутният вътрешен продукт. Ще подходим съществено към разноските, нужни за отбрана на страната ни ", уточни той и добави, че би трябвало да укрепи своя защитителен капацитет с доста по-активни темпове, в сравнение с през предходните години. Киши акцентира, че има намерение да разшири отбранителните качества в региона на островите Сенкаку (Диаою), които са обект на териториален спор сред Токио и Пекин, както и в региона на кибер и галактическата сигурност.
 Съединени американски щати и Япония желаят да принудят Китай да усили разноските за изменението на климата? Съединени американски щати и Япония желаят да принудят Китай да усили разноските за изменението на климата?
Япония и Съединени американски щати имат намерение да положат взаимни старания, с цел да лишат Китай от статута на разрастваща се страна при решаването на световни е...
През 1976 година държавното управление на Такео Мика взема решение да се опита да поддържа бюджета на Министерството на защитата на страната в границите на 1% от Брутният вътрешен продукт. Оттогава японският бюджет за защита надвишава тази цифра няколко пъти . За последно това се случи през 2010 година, на фона на спад в Брутният вътрешен продукт на Япония заради резултатите от международната финансова рецесия. През последните девет години бюджетът на японското министерство на защитата постоянно нараства, само че остава в границите на 1% от Брутният вътрешен продукт. Разходната част на бюджета на страната за 2021 фискална година (започнала на 1-ви април) е 106,6 трилиона йени (над 1 трилион долара), от които 5,3 трилиона йени (около 51,5 милиарда долара) ще отидат за военни цели.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР