Японският премиер Шиндзо Абе планира да обсъди с руския президент

...
Японският премиер Шиндзо Абе планира да обсъди с руския президент
Коментари Харесай

Японският премиер се надява на напредък за мирен договор с Русия

Японският министър председател Шиндзо Абе възнамерява да разиска с съветския президент Владимир Путин осъществяването на проект за съдействие от осем точки сред Япония и Русия и да реализира прогрес по пътя към подписване на кротичък контракт сред двете страни, заяви Българска национална телевизия. Абе е декларирал това в ефира на съветската телевизия „ Русия 1 “, представена от ТАСС.
Според японския общественик неговото предложение за съдействие във тип на проект от осем точки, отправено преди две години, към този момент става действителност. Кремъл заяви през вчерашния ден, че японският министър председател ще посети Русия на 25 и 26 май по покана на Путин и като почетен посетител ще участва на Петербургския интернационален стопански конгрес. След договаряния с президента на Русия Абе ще взе участие в гала за откриването на Годината на Япония в Русия и Годината на Русия в Япония.
Абе декларира в телевизионния ефир, че „ разчита да реализира прогрес в решаването на една извънредно значима задача - подписване на кротичък контракт “ сред Япония и Русия, какъвто не е подписан след края на Втората международна война. По думите му на предходната си среща в Япония през декември двамата са дефинирали „ нов метод към решаването на казуса “.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР