Японският премиер Фумио Кишида проведе поредица от срещи с чуждестранни

...
Японският премиер Фумио Кишида проведе поредица от срещи с чуждестранни
Коментари Харесай

Регионални и световни лидери се събират за погребението на Шиндзо Абе


Японският министър председател Фумио Кишида организира поредност от срещи с задгранични високопоставени лица, които са пристигнали в японската столица един ден преди провокиралата доста разногласия държавна погребална гала за някогашния министър председател Шиндзо Абе , предава Associated Press..

Кишида се срещна в понеделник с вицепрезидента на Съединени американски щати Камала Харис , с президента на Виетнам Нгуен Суан Фук, с вицепрезидента на Филипините Сара Дутерте и с към 10 други задгранични високопоставени лица.

Кишида сподели на Харис, че Абе е " вложил сърцето и душата си " в укрепването на връзките сред двете страни.

" Чувствам, че е мой дълг да продължа неговите желания ", сподели Кишида.

Харис сподели, че " съюзът сред Япония и Съединените щати е крайъгълен камък на това, което имаме вяра, че е неразделна част от мира, стабилността и просперитета в Индо-тихоокеанския район " .

Във вторник Кишида ще организира диалози с индийския министър председател Нарендра Моди и австралийския министър председател Антъни Албанезе.

Кишида беше подложен на критика, че упорства за формалното държавно заравяне във вторник на Абе,, на фона на въпроси по отношение на околните връзки на ръководещата партия с Църквата на обединяването (на Муун),

Японският министър председател обаче упорства, че на най-дълго управлявалия водач в актуалната политическа история на Япония се поставя такава чест.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР