Японският премиер Фумио Кишида обсъди днес войната в Украйна с

...
Японският премиер Фумио Кишида обсъди днес войната в Украйна с
Коментари Харесай

Войната в Украйна бе тема на разговори между японския премиер и виетнамски лидери при посещение в Ханой

Японският министър председател Фумио Кишида разиска през днешния ден войната в Украйна с виетнамски водачи в Ханой и сподели, че в диалозите е било изразено единодушие за нуждата от ценене на интернационалното право и отменяне на използването на мощ, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция. 
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 4841
Япония осъди съветската инвазия и се причисли към западните страни в налагането на наказания против Москва. Виетнам, сходно на множеството страни от Югоизточна Азия, заобикаля да насочва директни рецензии към Москва и приканва за въздържаност, ценене на Устава на Организация на обединените нации и разговор за намирането на спокойно решение на спора. 

Виетнам се въздържа при гласуването в Общото заседание на Организация на обединените нации през март, когато беше наказана съветската инвазия в Украйна.

Виетнам е един от историческите съдружници на Москва и неговата войска е въоръжена главно с съветски оръжия. Азиатската страна поддържа постоянни връзки и с Украйна, където живеят и учат към 10 000 виетнамци. През последните години Виетнам построи по-близки връзки със Съединени американски щати по линия на опълчването на претенциите на Китай към обширни територии в Южнокитайско море.

„ Не може да приемем насилствени дейности за смяна на статуквото в нито една част на света “, сподели Кишида след диалог с виетнамския министър председател Фам Мин Чин. 

Кишида също по този начин разкритикува дейностите на Китай в Южнокитайско море, където Пекин построи изкуствени острови и ги трансформира във военни постове, с цел да затвърди териториалните си искания, които по-малките страни в района отхвърлят. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР