Японският посланик в Европейския съюз организира градинско парти в Брюксел,

...
Японският посланик в Европейския съюз организира градинско парти в Брюксел,
Коментари Харесай

Япония популяризира храната от района на АЕЦ „Фукушима“ в Брюксел

Японският дипломат в Европейския съюз провежда градинско празненство в Брюксел , с цел да разпространява храните и напитките от региона на АЕЦ „ Фукушима “ измежду чиновниците на европейските институции, оповестява nippon.com.

Около 200 посетители от европейската дипломатическа общественост участваха на празненството, проведено от Япония. Всички те имаха опция да се насладят на суши и саке от региона на авариралата атомната централа. А самото събитие има за цел да заличи нездравословните клюки за радиация в храните и напитките.

Япония стартира да изпуска в Тихия океан обработена радиоактивна вода

„ Не мисля, че имаме подозрения по отношение на сигурността на продуктите от префектура Фукушима. Проблемът е, че хората не постоянно се основават на научните данни. Ето за какво нашето държавно управление се пробва по всякакъв начин да отклони неоснователните съмнения по отношение на сигурността на нашите артикули. Мисля, че жителите на Европейски Съюз са добре осведомени и имат вяра на научните данни, които демонстрират, че нашите артикули са безвредни и доста положителни на усет “, декларира Ясуши Масаки, посаник на Япония в Европейски Съюз.

„ Ние се надяваме да увеличим износа на артикули от региона към АЕЦ „ Фукушима “ за страните-членки на Европейски Съюз “, споделя от своя страна и чиновник на държавното управление на префектура Фукушима през The Jiji Press.

Изпускането в Тихия океан ще стане на дребни порции

През юли Европейската комисия анулира възбраната за импорт на храни след нуклеарната злополука във Фукушима през 2011 година Европейският съюз обаче упорства Япония да продължи да следи за радиоактивността в рибата и водораслите наоколо до мястото, където сега се изхвърлят отпадъчни води от АЕЦ „ Фукушима “ в океана.

Китай, Южна Корея и Хонконг към този момент не разрешиха вноса на морски блага и риба от Япония. Властите в Токио обаче оповестиха, че ще сезира Световната комерсиална организация (СТО).

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР