Японският орган за защита на конкуренцията обяви днес, че е

...
Японският орган за защита на конкуренцията обяви днес, че е
Коментари Харесай

Разследват Гугъл за антикорупционни практики в Япония

Японският орган за защита на конкуренцията разгласи през днешния ден, че е почнал следствие против " Google " (Google), с цел да дефинира дали американският колос е изискал нелегално преференциален режим от производители на смарт телефони, съобщи Франс прес.

Технологичната компания към този момент е обект на инспекции в Съединени американски щати поради сходни съмнения.

Калифорнийският колос е подозиран, че е изискал от производителите на мобилни апарати, употребяващи операционната му система " Андроид " (Android), да конфигурират приложенията ѝ за търсене в интернет. Това разгласи Японската комисия за обективна търговия в официално съобщение.

" Google " е преговарял с производителите на апарати да не интегрират приложения на съперници, плащайки им в подмяна дял от генерираните облаги от реклами, свързани с търсачката, съгласно официалното съобщение, в което се загатва за антикорупционни практики.

" Google " – Япония разгласи, че с " Андроид " компанията е предложила на потребителите си " избора да персонализират апаратите си съгласно потребностите си, в това число метода, по който сърфират в интернет или смъкват приложения ". 

В Европа " Google " бе наказан да заплати санкции в размер на над 8,2 милиарда евро за разнообразни нарушавания на конкурентните права, макар че някои от тези решения са предмет на обжалване, напомня Агенция Франс Прес.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР