Японският модул Слим, който кацна на Луната през януари, отново

...
Японският модул Слим, който кацна на Луната през януари, отново
Коментари Харесай

Японският лунен модул Слим отново премина в спящ режим

Японският модул Слим, който кацна на Луната през януари, още веднъж беше подложен в латентен режим в неделя, заяви Агенция Франс Прес. Това се случва, откакто апаратът оцеля през втората си лунна нощ, интервал, белязан от минусови температури и продължава две земни седмици.

Японската организация за аерокосмически проучвания (ДЖАКСА) разгласи предишния четвъртък изненадващото пробуждане на лунния модул, който по-късно съумя да предава нови изображения.

Въпреки че продължителността на живота му е надалеч надхвърлила упованията - ДЖАКСА не са го проектирали да издържи на ужасната и дълга лунна нощ, когато температурите падат до минус 130 по Целзий, Слим стартира да демонстрира от ден на ден и повече признаци на отмалялост.

Мултиспектралната камера на модула, която е от значително значение за неговите скални разбори, да вземем за пример, можеше да бъде включена, " само че има избрани неизправности ", означават от японската галактическа организация.



Снимки: Българска телеграфна агенция

След кацането си на Луната на 20 януари, Слим (Smart Lander for Investigating Moon) редува етапи на интензивност и насилствена отмора. Успехът на тази задача направи Япония петата страна, съумяла да кацне на естествения сателит на Земята след Съединени американски щати, Съюз на съветските социалистически републики, Китай и Индия.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР