Японският министър-председател Фумио Кишида нарече преговорите на най-високо равнище със

...
Японският министър-председател Фумио Кишида нарече преговорите на най-високо равнище със
Коментари Харесай

Кишида: Разговорите на най-високо ниво със Северна Корея са важни

Японският министър-председател Фумио Кишида назова договарянията на най-високо ниво със Северна Корея " значими ", откакто авторитетната сестра на Ким Чен Ун съобщи, че Кишида е изискал среща на върха.


" За японско-севернокорейските връзки диалозите на най-високо ниво са значими за решаването на въпроси като въпроса за отвличанията ", съобщи Кишида в Народното събрание, визирайки отвличанията, осъществени през 70-те и 80-те години на предишния век. " Ето за какво, както съм казвал и в предишното, ние подхващаме разнообразни подходи към Северна Корея на равнище, което е директно под мой надзор ".

" Наскоро Кишида изрази желанието си да се срещне с ръководителя на Комисията по държавните въпроси на Корейската народнодемократична република във допустимо най-кратък период ", съобщи по-рано Ким Йо Чен в изказване, публикувано от формалната Корейска централна осведомителна организация.

Отношенията сред двете страни от дълго време са обтегнати от въпроси, включващи обезщетения за бруталната окупация на Корейския полуостров от Япония сред 1910 и 1945 година, а в последно време и от изстрелването на ракети от Пхенян над японска територия.

Отвличането на японски жители от севернокорейски сътрудници през 70-те и 80-те години на предишния век, които са били принудени да образоват шпиони на японски език и традиции, също от дълго време е сериозен мотив за разногласия.

Кишида е заявявал, че желае да промени връзките сред Токио и Пхенян и предходната година изрази предпочитание да се срещне с водача на Северна Корея " без никакви условия ", като в тирада пред Общото заседание на Организация на обединените нации съобщи, че Токио е подготвен да реши всички въпроси, в това число отвличанията./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР