Японският министър по киберсигурността и подготовката на Олимпийските игри в

...
Японският министър по киберсигурността и подготовката на Олимпийските игри в
Коментари Харесай

Скандал в Япония. Японски министър, недокосвал компютър, бори киберсигурността

Японският министър по киберсигурността и подготовката на Олимпийските игри в Токио през 2020 година тази заран даде на опозицията мотив за усмивки и опасения. Той призна, че в никакъв случай в живота си не е употребявал компютър, оповестяват Франс прес и Ройтерс, написа " Флагман ".

68-годишният Йошитака Сакурада бе назначен от Шиндзо Абе предишния месец без преди да е заемал държавен пост, въпреки че е от 18 години в Народното събрание.

На съвещание на парламентарна комисия в сряда, в отговор на въпрос той съобщи: " От 25-годишна възраст постоянно съм прибягвал до помощта на мои чиновници или секретари, в никакъв случай не съм употребявал компютър ".

" Невероятно е човек, който не е работил с компютър, да дава отговор за осведомителната сигурност ", разяснява обществено опозиционният народен представител Масато Имаи.

Изявлението на министъра провокира вълна от рецензии и саркастични забележки в обществените мрежи. " От тоя министър Сакурада никой хакер не може да открадне никаква информация. Може би това е най-хубавата отбрана ", иронизира консуматор на интернет.
 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР