Японският милиардер Юсаку Маедзава, който на 8 декември се отправя

...
Японският милиардер Юсаку Маедзава, който на 8 декември се отправя
Коментари Харесай

Японският милиардер Маедзава ще се нагости със суши след космическото пътешествие

Японският милиардер Юсаку Маедзава, който на 8 декември се насочва на задача към Международната галактическа станция (МКС), сподели, че би желал да хапне първо суши, когато се върне на Земята, заяви ТАСС.

Пилотираният транспортен съд " Союз МС-20 " ще бъде изстрелян от космодрума Байконур на 8 декември с екипаж, състоящ се от космонавта на Роскосмос Александър Мисуркин, японския милиардер Юсаку Маедзава и неговия помощник Йозо Хирано.
 

— Reuters (@Reuters)
Мисията на галактическите туристи на МКС ще продължи 12 дни . В дублиращия екипаж са съветският космонавт Александър Скворцов и японеца Сюн Огисо.
 

— Andy (@Andy06174801)
Маедзава сподели на конференцията, че едвам сдържа вълнението си ден преди полета, съобщи Ройтерс. Модният магнат и колекционер на изкуство, който е на 46 години, показа, че се усеща като възпитаник в начален курс, на който следва екскурзия. Той сподели, че се усеща късметлия, че може да сбъдне фантазията си да полети в Космоса.
 

— Yusaku Maezawa (MZ) (@yousuckMZ)
Маедзава ще бъде първият японски непрофесионален астронавт , откакто през 1990 година японският ефирен публицист Тойохиро Акияма посети галактическата станция " Мир ", напомня Ройтерс.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР