Японският илюстратор Акира Торияма, автор на един от най-известните и

...
Японският илюстратор Акира Торияма, автор на един от най-известните и
Коментари Харесай

Тъжна вест: Почина бащата на „Драконова топка”

Японският илюстратор Акира Торияма, създател на един от най-известните и продавани манга комикси в света - " Драконова топка " (Dragon Ball), е умрял на 68-годишна възраст, оповестяват международните организации.

Съобщението за кончината на Торияма е поместено на уеб страницата на сп. Weekly Shonen Jump, което разгласява неговите творби.

" Почина Акира Торияма, доста от чиито творби са оповестени в списание Jump. Цялата редакция на издателство Shueisha е надълбоко натъжена от неочакваната вест за неговата гибел. Нарисуваната от него манга излезе отвън границите на Япония и е четена и обичана по целия свят. Създадените от него очарователни герои и зашеметяващият му дизайнерски нюх също така са оказали огромно въздействие върху доста художници и основатели на манга ", се споделя в изказването на редакцията.

Ройтерс отбелязва, че Торияма е умрял от изострен субдурален хематом на 1 март, съобщи Българска телеграфна агенция.

Акира Торияма е роден през април 1955 година  Творбите му се разгласяват при започване на 80-те години. Той става необятно прочут с мангата си " Драконова топка ", която започва през 1985 година По нея са основани и голям брой аниме филми.

" Драконова топка " споделя за детството и зрелостта на Сон Гоку - момче, което практикува бойни изкуства, и наблюдава многочислените му завършения.

От " Драконова топка " в Япония са продадени към 160 милиона копия, а по света - 260 милиона копия. Това я прави един от най-популярните и най-продавани манга комикси в историята, дружно с One Piece и " Наруто ".

" Не мога да си показва свят без " Драконова топка ". Никога няма да забравим Акира Торияма и подаръка, който той остави на тази земя ", написа наскърбен почитател на формалния уебсайт на известната манга.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР