Японският холдинг SoftBank Group Corp. води преговори за продажба на

...
Японският холдинг SoftBank Group Corp. води преговори за продажба на
Коментари Харесай

Hyundai купува производителя на роботи Boston Dynamics

Японският холдинг SoftBank Group Corp. води договаряния за продажба на производителя на роботи Boston Dynamics с южнокорейския производител на коли Hyundai Motor Co. Това оповестяват Bloomberg и The Robot Report, базирайки се на свои източници.
Сумата на договорката съгласно тях е 921 милиона $. И двете страни обаче все още отхвърлят да разясняват договарянията
Boston Dynamics напусна MIT при започване на 90-те години и работеше без значение, до момента в който Гугъл го купи през 2013 година През 2017 година той беше продаден още веднъж, този път на SoftBank.

Както отбелязва Bloomberg, Boston Dynamics действа повече като изследователска организация, която създава софтуерно усъвършенствано и извънредно съоръжение, само че бизнесът не става печеливш - макар обстоятелството, че видеоклиповете с роботите му постоянно печелят милиони гледания в YouTube.

През юни 2020 година компанията пусна четирикракия робот Spot, като първо го предложи на американски клиенти за 74 500 $
Роботът на Boston Dynamics се употребява, да вземем за пример, за претършуване на незнайни до момента региони с радиоактивно замърсяване в Чернобил. Според известията компанията към този момент е продала над 400 робота, генерирайки над 30 милиона $ облага.

Hyundai има личен отдел за произвеждане на индустриални роботи, които да се употребяват в заводите. Синергията му с продуктите на Boston Dynamics обаче не е ясна, отбелязва Bloomberg.

В началото на октомври Hyundai разгласи, че възнамерява да сътвори пешеходни транспортни средства, които могат да се изкачват по скатове, да прекрачват пукнатини или да изкачват стълби.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР