Японският гигант Sony планира да стартира нова компания тази пролет,

...
Японският гигант Sony планира да стартира нова компания тази пролет,
Коментари Харесай

Sony планира да създаде собствена компания за електрически автомобили

Японският колос Sony възнамерява да започва нова компания тази пролет, която да изследва опцията за нахлуване на пазара на електрически транспортни средства, впрягайки опита си в сферите на развлеченията и датчиците за продобиване на позиции в бранша на подвижността от последващо потомство, написа Ройтерс.

Новата компания ще се споделя Sony Mobility Inc., разгласи основният изпълнителен шеф на Sony Кеничиро Йошида по време на прес конференция преди началото на софтуерното ревю CES 2022 в Лас Вегас.

„ С нашите технологии за изображения и датчици, облачни благоприятни условия, 5G и развлекателни технологии, комбинирани със страхотното ни наличие, имаме вяра, че Sony е в добра позиция,като изобретателна компания за развлечения, която да предефинира подвижността “, разяснява Йошида.

Макар че тогавашната доминация на компанията в потребителската електроника бе ерозирана от азиатските и съперници, измежду които южнокорейския колос Samsung Electronics, Sony разполага с голям боеприпас от съвременни технологии в региона на датчиците, които са от сериозно значение за самостоятелните коли.

Освен това конгломератът продължава да е измежду най-големите развлекателни компании в света – дом на редица от най-известните франчайзи за видеоигри и филми, както и на водещи музикални реализатори. Това също е доста значимо за автомобилния бранш, където аудио и развлекателните системи получават все по-голям приоритет.

След оповестяването на проекта за основаване на нова дъщерна компания, акциите на Sony нарастнаха с 3,67% в Токио.

Компанията показа първият си първообраз на електрически коли, наименуван Vision-S, по време на същото събитие преди две години.

Уолстрийт залага огромни очаквания на електрическите коли, като това се отразява в внезапният скок на цената на акциите на Tesla и редица стартъпи. Много вложители чакат Apple също да показа свои личен електромобил през идните години.

През декември пък различен японски колос – Toyota, съобщи, че ще влага 70 милиарда $ в електрификацията на колите си до 2030 г.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР