Японският фондов пазар се изкачи над най-високата си стойност за

...
Японският фондов пазар се изкачи над най-високата си стойност за
Коментари Харесай

Японският фондов пазар надмина рекордно ниво на затваряне след 34 години

Японският фондов пазар се изкачи над най-високата си стойност за всички времена на затваряне, преминавайки рекордното равнище, маркирано по време на балона на активите в страната в края на 80-те години след 34-годишно очакване.

Индексът Nikkei 225 на най-големите японски компании надвиши върха си от 38 915 при затваряне по време на търговията в границите на деня в четвъртък, спирайки мощно рали през 2024 година, водено от растежите на обвързваните с чипове акции като Screen, Tokyo Electron и Advantest.

Последните облаги придвижиха референтния показател над равнището му на затваряне в последния търговски ден на 1989 година, когато 15 японски компании се класираха измежду 20-те най-големи в света по пазарна капитализация. Този връх от дълго време е именуван от търговците в Токио „ стоманения похлупак на ковчега “, като неговата явна недостъпност се трансформира в знак на трите и половина десетилетия на икономическа застоялост, последвали спукването на японския балон на акциите и парцелите.

„ Това е не...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР