Японският филм Игра на съдбата и въображението“ на режисьора Рюсуке

...
Японският филм Игра на съдбата и въображението“ на режисьора Рюсуке
Коментари Харесай

Японски филм спечели голямата награда на фестивала „Любовта е лудост“ във Варна

Японският филм „ Игра на ориста и въображението “ на режисьора Рюсуке Хамагучи получи огромната премия „ Златната Афродита “ на 30-ия Международен кино фестивал „ Любовта е полуда “ във Варна, научи Moreto.net.

Призовете бяха дефинира от Международно жури с ръководител Ирмена Чичикова и членове Михаилс Стародубовс, Петер Шайки, Пааво Вестерберг и Артур Заборски.

Японският филм е отличен поради изящното, поетично и в същото време проникновено изложение на актуалните човешките взаимоотношения и за внушението по какъв начин любовта може да съществува под разнообразни форми и да ни прави по-добри хора.

Награда за най-хубава мъжка роля е за Мерт Фират в турския филм " Чисто бяло “ на режисьора Неджип Чаахан Йоздемир - за изтънчения и доста мощен облик на воин като от разказ на Достоевски, изигран напълно посредством едно от най-големите закононарушения на човешката природа.

С премия за най-хубава женска роля е отличена Шарлот Генсбург във френската кинолента „ Пътници на нощта “ на режисьора Михаел Ерс - за богато нюансирания женски облик, за безспорната естетика и баланс с по-младото потомство артисти с блестяща игра.

Специалната премия на журито отива при унгарската лента „ Доколкото ми е известно “ на режисьорите Нандор Льоринс и Балинт Наги - за превъзходното отразяване на актуалното общество и за обрисуването на проблеми, които повдигат значими въпроси за феминизма, виновността, истината и невъзможността да поддържаме връзка с най-близките си.

Награда за най-хубав режисьор бе присъдена на Неджип Чаахан Йоздемир за кино лентата „ Чисто бяло “ поради задълбоченото проучване на вярата, фамилните полезности и човешката природа в нейната двоякост и трудност. За представянето по един доста кинематографичен метод къде може да ни води неналичието на обич или страха от загубата ѝ.

На церемонията на закриването на кинофестивала се връчиха и следните награди:

Награда за повсеместен принос към българското кино бе присъдена на Радослав Спасов .

Наградата на младежкото жури на кинофестивала „ Любовта е полуда “ 2022 е за испанския филм „ Дъщерята “ на режисьора Мануел Мартин Куенка.

Награда на Съюза на българските кино дейци е за унгарския филм „ Доколкото ми е известно “ с режисьори Нандор Льоринс и Балинт Наги.

Наградата на колегия „ Кинокритика “ съм Съюза на българските кино дейци е за италианския филм „ Завръщането на Казанова ” на режисьора Габриеле Салваторес.

Награда на Община Варна за „ Български транспортен съд потъва в бурно море “ с режисьор Петринел Гочев.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР