Японският автомобилен производител „Нисан” призна официално, че е фалшифицирал данни

...
Японският автомобилен производител „Нисан” призна официално, че е фалшифицирал данни
Коментари Харесай

От „Нисан” признаха за голяма шашма, която са вършили с колите си

Японският авто производител „ Нисан” призна публично, че е фалшифицирал данни за нездравословните излъчвания и икономията на множеството от моделите, създавани в родината на компанията. Това оповестява Би Би Си.

Към момента не е ясно какъв брой коли са наранени, само че се знае, че тестванията им са били в условия, разнообразни от предписаните.

Няма данни за сходни измами в заводите на „ Нисан” отвън Япония. След повторни замервания всички модели, с изключение на спортния GT-R покриват условията в Страната на изгряващото слънце.

Според Би Би Си това демонстрира, че абсурдът не е с мащабите на „ Дизелгейт” и опитите на „ Фолксваген” да скрият действителните равнища на нездравословните излъчвания на колите си посредством операции на софтуера. Въпреки това новината, че огромен производител като „ Нисан” не може да тества качествено колите си е огромен имиджов удар.

Това докара и до спад на акциите на компанията с над 4,5%, прецизира bTV.

„ Нисан” се ангажираха да проведат подробно следствие и да подхващат нужното, с цел да е несъмнено, че случилото се няма да се повтори.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР